Nyheter

Mannen som hittades död i en lägenhet i Kristiansand på lördag morgon är Dan-Eivind Lid. Lid var medlem i Stopp islamiseringen av Norge (Sian) och hans identitet har bekräftats av Sian-leder Lars Thorsen till Document.

– Mannen som hittades död i Kristiansand är Dan-Evind Lid, och han var medlem i Sian. Det var grannen som hittade honom, och hans identitet har bekräftats av en annan Sian-medlem som bor i samma stadsdel, säger Thorsen till Document.

Presskontakten hos polisen i Agder kan varken bekräfta identitet eller om mannen var Sian-medlem. Polisen håller en presskonferens om ärendet kl 12 på söndagen.

Polisen rapporterade inte den misstänkta döden förrän efter mer än tre timmar efter att mannen hittades. Orsaken som de uppgav var att de ville arbeta i fred.

Thorsen kan berätta för Document om en ”uppståndelse i lägenheten” före dödsfallet.

– Grannen berättade att det hade varit bråk i lägenheten. Det finns ingen anledning till att han skulle utsättas för någonting kriminellt. Han var en genuint vänlig och snäll person. Han var reservvaktmästare, han var ansvarig för att plantera träd och förbereda utomhusområden. Han var en resursperson för människorna omkring sig, säger Thorsen.

NRK rapporterar att PST (norska Säpo) är inblandat i ärendet.

Foto: Facebook.