Nyheter

Abdullakh Anzorov (18) klippte av Samuel Patys huvud efter att ha fått veta att den franska läraren hade visat teckningar av Muhammad under en föreläsning om yttrandefrihet.

Anzorov sköts och dödades av fransk polis några minuter efter att han utförde det djurliga mordet den 16 oktober.

Frankrike släppte Anzorovs kropp för begravning i sin hemstad Shalazi i Tjetjenien på lördag. Där ställde 200 från det islamiska vargpaketet upp för att hyra jihadisten med höga rop av ”Allahu akbar”. Han hyllades som en av ”islams lejon” för att ha dödat en otrogen.

Bilder och video av böner och brusande islamister delades på många sociala plattformar. Polisen hade blockerat tillfartsvägarna till byn Shalazi, som har 530 invånare, för att hindra fler från att delta i terroristens begravning. Inofficiellt har människor i staden hedrat Anzorov genom att ge sitt namn till en gata. Anzorov hade fullt stöd av den tjetjenska ledaren Ramzan Kadyrov.

Alla kan klä sig som de vill.

Kadyrov har nekats inresa till USA och han har också hävdat i en video att Mike Pompeo hade beordrat mordet på George Floyd. Han har också en lång och dålig rekord när det gäller mänskliga rättigheter. Han har kopplats till kidnappning, tortyr och mord på HBT-personer i Tjetjenien. Våld mot kvinnor är acceptabelt i äktenskapet, säger Kadyrov, som också hånade en mamma som sa att hennes dotter hade dödats av sin man. Tanya Lokshina, chef för Europa och Centralasias avdelning för Human Rights Watch, förklarar: