Nyheter

Den kristna nyhetswebbplatsen Lifesite News är permanent förbjuden från Youtube. Bakgrunden tros vara några vaccinkritiska filmer. Youtube, som ägs av Google, tog bort 2000 videor, varav många hade ett abortkritiskt perspektiv.Lifesite News YouTube-kanal hade 314 000 prenumeranter när de stängdes av förra veckan, skriver Världen Idag. Några av filmerna hade upp till två miljoner visningar.

Det handlar också om 2 000 videofilmer på hundratals timmar som nu försvunnit från webbplatsen. Lifesite News hade dock back up-material, som nu lagts upp på videoplattformen Rumble, dit många konservativa aktörer valt att flytta på grund av den senaste tidens rensningar i sociala medier.

Lifesite fick en första varning från Youtube i november förra året, för ett avsnitt av ”Moder Miriams” dagliga liveshow, där den katolska nunnan ska ha hävdat att coronaviruset är verkligt, men att det är mer som en influensa.

Samma mening uttrycktes i en annan av kanalens videor, där en kanadensisk läkare hävdar att pandemin används som ursäkt för att stänga ner samhället och ekonomin, i syfte att genomföra ”den globala omstart som världseliten drömt om i årtionden”.

Lifesite News tror att deras vaccinkritiska inslag är en av anledningarna till avstängningen.

Bland annat sägs YouTube ha reagerat på det faktum att biskop Joseph Strackland i en passage säger att han inte vill ta ett vaccin som innehåller DNA från aborterade foster. Strickland betonar också att Pfizers vaccin inte innehåller sådana ämnen.

Dessutom sägs den katolska nunna mor Miriam ha sagt att koronaviruset är verkligt, men att det inte skiljer sig mycket från influensa.

En intervju med katolsk vaccinforskare och mikrobiolog Pamela Acker väckte också reaktioner.Hon hävdade att hundratals, kanske tusentals foster användes för att få cellinjer som kunde användas i denna typ av vaccin. Enligt Acker bör fostren vara levande, friska och över tre månader gamla, så att forskarna kan ta bort organ.

Ackor hänvisar inte till källor i filmen. Det är dock känt att Planned Parenthood, som driver ett antal abortkliniker i USA, sålde foster. Project Veritas stod bakom avslöjandena. Uppgiftslämnaren dömdes att betala ersättning för de metoder som han använde i avslöjande, inte på grund av omständigheterna var felaktigt.
Ledare för Planned Parenthood var också tvungna att lämna till följd av skandalen. Tucker Carlson från Fox News är en av dem som har kritiserat nedläggningen av den katolska webbplatsen. Han anser att abortfrågan måste vara ett legitimt ämne att diskutera. Lifesite News har också lämnat Twitter efter flera fall av censur.
The offending incident occurred several days ago when LifeSite sent out a tweet clarifying that President Joe Biden’s newly named Assistant Secretary of Health, “Rachel” Levine, is actually a biological male.