Doc-TV

Politiet sier de ser ingen sammenheng mellom de to brødrene som er etterlyst for drapet på Mortensrud og terroren på Kongsberg. Til tross for at brødrene er dømt for henholdsvis medlemskap i og støtte til IS i Syria. Det kommer an på hva man mener med sammenheng. Selvsagt er det en sammenheng, men norsk politi vil ikke se den.

Det er lettere å redusere problemet til at det er for mange våpen. Er det grunnen til at det skytes folk på åpen gate?

Denne innsnevring av fokus kjenner vi fra Sverige der politiet nesten ikke sier noenting.

I dag sa politiinspektør Omholt på Kongsberg at Bråthen hadde bestilt våpnene på nett, men han ville fremdeles ikke si noe om hva slags stikkvåpen som var brukt. Det er nå 24 fornærmede i saken. Omholt ville ikke si hvor mange piler Bråthen hadde skutt og han sa de ville bli mer påholdne med informasjon fremover. Det er nesten parodisk.

”Innsnevringen” av fokus kommer ovenfra. Det er politikerne som forlanger hvilke perspektiv politiet skal anlegge. Man merker at de er nervøse for å si noe galt. Folk hører politiets usikkerhet. Det inngir ikke trygghet.

Videoen er klar til å sees via Rumble. Følg oss der! Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene!

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!