Doc-TV

Den totalitära ideologi vi står inför utplånar själva grunden som våra samhällen bygger på. Genombrottet skedde under upplysningstiden när man förstod att verkligheten består av olika domäner, vilket skapar rationalitet i samhällsekonomin. Vetenskap och tro ska inte blandas. Inte heller vetenskap och politik. Samhället blev rationellt. Idag är vi på väg mot ett irrationellt samhälle. Gränserna är suddiga och allt politiseras på det mest dogmatiska sätt. En läsare sa det subtilt i en kommentar till förra podden: Verkligheten är målad i färger som inte finns.

Samhället har vilat på antaganden vi inte varit medvetna om. Vi har tagit dem för givna. Varför ska vi bry oss? De fungerade!

Men nu är de under attack och attacken kommer från ovan. Vi måste försvara både rationalitet och tro.

Då måste vi lära oss att hålla isär de två. De ska inte blandas. Som Jesus sa: Ge kejsaren det som är kejsarens och Gud det som är Guds.

Många är dock inte medvetna om det. demokratin vilar på att suveräniteten vilar på folket. Inte Gud, utan människorna. Det har med fri vilja att göra. Vi är fria att skapa eller förstöra. Om goda krafter inte tillför god vilja, förstörs samhället.

Vi har kommit så långt ner att människor nu behöver tröst. Det är en viktig uppgift för Document att se hela människan och ge tröst. Det är inte bara att leva i det här samhället.

Att hitta de rätta orden är en del av detta arbete.

 

Hvis du setter pris på skogpoddene: Vipps oss på 13629. Alle bidrag hjelper.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Kjøp gode bøker fra Document forlag:

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!