Kommentarer

Två svenskar sköts i Bryssel för att de bar det svenska landslagströjan. Det var en händelse av enorm betydelse. Sverige blev en del av den globala jihad. Det handlar inte bara om koranbränningar. Det handlar om att den radikala delen av islam har förklarat krig mot Sverige och västvärlden. Man kan förneka det om man vill, men människor kommer ändå att dö till ropen av Allahu Akbar.

Sverige är nu en del av samma front som Israel. Israel är spjutspetsen i kampen mot den globala jihad och har lovat att besegra den. Sverige tvekar, men kommer att få erkänna att israelerna har rätt: Kriget pågår oavsett om man blundar.

Samma sak gäller för Danmark och Norge. Man blundar och vill inte veta, särskilt media och politiker.

Men bland allmänheten börjar man vakna.

Mordet på en lärare i Arras i Frankrike förra veckan var en varning om att vi har gått in i en ny fas av jihad i Europa.

Det började allvarligt med massakern på Charlie Hebdo i januari 2015, följt av Bataclan i november samma år. Därefter kom terrordåden i Bryssel där också en svensk jihadist deltog.

När man blickar tillbaka inser man vansinnet i att föra tillbaka ett antal IS-brudar och deras barn till Skandinavien. Det kommer att gå till historien som toppen av dumhet.

Kriget kommer att bli blodigt och förändra vårt sätt att leva: Färre öppna platser, färre stora folksamlingar. Vi kommer att söka trygghet tillsammans med människor vi känner. Relationerna kommer att förändras.