Nyheter

 

Filmskaparen Dan Pe’er har gjort en dokumentär om musikfestivalen Supernova med hjälp av filmer filmade av festdeltagarna och Hamas-terroristerna. Den 52 minuter långa filmen från den 7 oktober finns gratis på YouTube.

Pe’er fick tillgång till tusentals videor och filmen gjordes för Israels Yes Studios, med videor filmade av några av de över 3 000 festdeltagarna samt Hamas-terrorister som filmade sina egna illdåd för att visa världen sina bedrifter.

Jerusalem Postskriver att dokumentären är en djupt oroande dykning in i de kaotiska, skrämmande timmarna av attacken, där 360 människor dödades och dussintals överfölls och togs som gisslan i Gaza.

I början av filmen ser vi början på ravefestivalen, när vänner utbyter meddelanden om vad man ska ha på sig och ta med sig, och sedan när folk kommer till festivalen och ser fram emot 24 timmars festande. Alla är extatiska tills vi ser Hamas-terrorister på motorcyklar ropa ”Allah akbar!” och andra som kommer seglande in med hängflygare.

Pe’er tar inte med grafiska bilder på döda och skadade som gör att folk inte ser filmen, skriver The Jerusalem Post.

Det är tillräckligt grafiskt och otroligt svårt att se. Vi känner igen händelser och vet vad som hände, vi ser unga kvinnor och män som vi tror att vi har sett på nyheterna antingen tagits som gisslan eller dödats.

The Post skriver att en del av känslan av rädsla och skräck kommer från filmens kronologiska ordning, med klockan tickar, som visar timmarna som gick när attacken började 06:29 och säkerhetsstyrkorna gick in först 02:00 e.m., sju och en halv timme senare.

Den är inte undertextad, men ord är onödiga.