Nyheter

Fransk polis grep nyligen en 16-åring som hade lovat trohet till Islamiska staten (IS), för att ha planerat en jihadistattack under årets olympiska sommarspel i Paris.

Målet för terrorattacken var affärsdistriktet La Défense, rapporterar Le Figaro.

I meddelanden på Telegram sa 16-åringen, som kommer från Marignier i det östra franska departementet Haute-Savoie, att han ville spränga sig själv som en ”martyr för kalifatet”, skriver den franska tidningen.

Tonårspojken greps i sina föräldrars hem av den inhemska säkerhetstjänsten DGSI, och den nationella åklagarmyndigheten mot terrorism har inlett en utredning om ”kriminella terroristförbindelser”.

Under förhöret erkände tonåringen att han ville utföra en attack under OS, ”med en pistol eller ett sprängbälte”. Enligt en poliskälla var den minderårige, som är fransk medborgare, ”redan under övervakning för radikalisering”.

Franska säkerhetsmyndigheter är mycket oroade över risken för terrorism under OS i Paris, och sätter in stora resurser för att förhindra att den franska huvudstaden drabbas av terrorism under sommarspelen.