Ur flödet/i korthet

Pro-palestinska aktivister lämnades mållösa under en debatt med Dr. Phil och Hamas-avhopparen Mosab Yousef. Han säger att Hamas heliga krigföring i Allahs namn handlar om muslimers hat, villfarelse, ilska och avund mot Israel – den mest produktiva och framgångsrika nationen i världen.

”Dr. Phil Primetime” bjöd in de palestinska aktivisterna Salma och Zaynab från University of Michigan för att debattera Mosab Hassan Yousef, en före detta palestinsk militant som hoppade av till Israel 1997.

Hela avsnittet ligger under artikeln.

Document har tidigare skrivit om palestiniern Mosab Hassan Yousef, som hoppade av från Hamas och vände sig mot sin egen familj 1998.

Han konverterade till kristendomen efter att ha sett grymheten under terrorgruppens styre. Hans far, Sheikh Hassan Yousef, var en av grundarna av Hamas och har tillbringat många år i israeliska fängelser.

I november uppmanade Yousef Israel att avrätta Hamas-ledare – inklusive hans egen far.

Yousef berättade för Dr. Phil att han sedan den 7 oktober har varit upprörd över demonstrationerna i USA, särskilt vid universitet som Harvard. Han säger att det är galenskap och tycker att Palestinasupportrarna borde skickas till mentalsjukhus.

Yousef anklagar pro-palestinier som stöder Hamas för att vara delaktiga i brottet att eliminera Israel och den judiska rasen från jordens yta.

Svensk översättning under videon.

Sedan hör någon om Hamas eller ser en avatar av en Hamas-kämpe med ett gevär, en frihetskämpe. Och de tycker att det är en fancy idé att stödja ett sådant monster. Det var därför jag kallade dem för idioter, absoluta idioter, för de vet inte vad de stödjer.

De stödjer ett monster som har kapat ett helt samhälle och äventyrat hela Mellanöstern, och driver världen mot ett globalt krig, istället för att fördöma ett sådant monster som just har begått etnisk rensning mot oskyldiga människor, sedan kidnappat hundratals gisslan och använt sitt eget folk som mänskliga sköldar.

Ingen av dessa palestinska anhängare har fördömt Hamas till denna dag. Hur lång tid kommer det att ta för dem att inse att detta inte bara är israelernas fiende, utan också civilisationens fiende?

Så när jag ser demonstranter på universitet som Harvard blir jag förstås upprörd. Jag är fortfarande upprörd. Det som händer är galenskap. Dessa palestinska anhängare borde skickas till mentalsjukhus.

Vanlig kolonial retorik

Yousef säger till aktivisten att han sedan den 7 oktober inte ser några skillnader mellan Hamas och de som kallar sig palestinier, eftersom det faktiskt inte finns några palestinier och de flesta stöder terroristgruppen:

Det finns stammar, Hamas stam, Islamiska Jihad-stammen, Khalil-stammen och Nablus-stammen. Var och en av dem har olika intressen och alla är i konflikt med varandra. Om de inte hade Israel som en gemensam fiende skulle de döda varandra, och det är verkligheten i det så kallade Palestina.

Aktivist: Förstår du inte att detta är vanlig kolonial retorik?

Du vet faktiskt inte vad Palestina är. Kefiren du har på dig är bara till för att visa att du verkligen saknar autenticitet för att representera saken. Detta är ett problem och nu måste saken dö. Jag tycker att det räcker nu.

Du hjälper Hamas att bevisa för världen att Palestina är beroende av att staten Israel tillintetgörs. Det är inte acceptabelt och vi kommer inte att acceptera det.

Under de kommande 10 eller 20 åren kommer det palestinska folket att behöva betala räkningen som Hamas skapar idag, och det troligen i blod.

Aktivist: Så du menar att Hamas och palestinierna är samma sak?

Efter den 7 oktober, ja, det är ingen skillnad egentligen, den stora majoriteten av det palestinska folket stöder Hamas. Detta bevisas av statistiken och av din tystnad nu. Du kan inte ens fördöma Hamas och säga att det de gjorde den 7 oktober var en barbarisk handling.

Du talar bara utifrån Hamas propaganda. För om du var en anständig människa skulle du kunna säga att tusentals dödades den 7 oktober. Det var ett brott mot mänskligheten. Det var ett folkmord.

I islam är att döda för Allah en form av dyrkan

Dr Phil frågar Yusef om hans uppväxt under Hamas indoktrinering och vad de lärde honom om judar:

Det finns mycket hat i den kulturen mot det judiska folket. Det är ingen hemlighet. Faktum är att det muslimska trossystemet har ett grundläggande problem med det judiska folket.

Först och främst måste vi förstå vad problemet är. Jag har personlig erfarenhet av det judiska folket. Allt jag såg var den mest underbara, mest produktiva och mest framgångsrika nationen i världen, som inte skadar någon annan.

Så varför hatar muslimerna det judiska folket?

De har ingen anledning till det, förutom ett ideologiskt skäl, och det är i vissa islamiska texter som de säger att Muhammed hade problem med judarna, och Muhammed är deras profet, så de följer i hans fotspår.

Men i verkligheten har Mohammed inte skrivit ett ord som säger något emot det judiska folket.

Man kan säga att hat är ett motiv, men det är inte bara hat.

Det är mänsklig villfarelse. Det är avundsjuka. Det är ilska.

Vad Hamas gjorde den 7 oktober var ett försök till etnisk rensning. Faktum är att de lyckades med den etniska rensningen av närmare 20 judiska samhällen och detta visar att de har för avsikt att dominera.

Det var ett heligt uppdrag. Det är ett heligt krig. I islam är att döda för Allah en form av dyrkan. Det är det som ingen vill prata om.

Dr. Phil, Mosab Yousef: Truth Behind Hamas; Unmasking Their Violent Intentions | Dr. Phil Primetime.