Kommentarer

I Tyskland demonstrerar man för klimatet eller mot AfD, men när en islamist dödar en polis, då blir det ingen demonstration mot islamismen, skriver den tyske journalisten Gunnar Schupelius i B.Z.

Den brutala knivattacken av den 25-årige afghanen Suleiman A. på den 29-årige polisen Rouven L. har chockat den tyska allmänheten och politikerna har gjort en ocean av uppviglande uttalanden.
De tyska myndigheterna är ovilliga att säga att motivet är islamistiskt, kanske för att undvika att människor höjer sina röster mot islamismen när den ibland filmas i aktion.

Men Schupelius hänger klockan på katten:

Suleiman har bott i Tyskland sedan 2014. Han bär fundamentalisternas skägg, som inte har trimmats. Han verkar ha blivit radikaliserad på internet eller i en moské. Han har anslutit sig till en mordisk gemenskap av islamister som dödar judar, kristna och avfälliga muslimer över hela världen, och som arbetar för en islamisk diktatur som den i Afghanistan.

Afghanen är inte den ende som mördar för islams räkning.

I Mannheim i fredags ville afghanen Suleiman A. (25) döda så många människor som möjligt. En radikal muslimsk predikant hyllade mördaren på plattformen TikTok: ”Digga, jag svär vid Allah, den här pojken är min förebild. Han knivhugger till och med polisen i halsen.”
Det visade sig att 25-åringen redan hade sänt ut farosignaler:

Suleiman A. bodde med sin fru och sina två barn i Heppenheim i Hessen (Bergstrasse, Odenwald). ”Mina kollegor var där och ville prata med hans fru, men hon hade försvunnit. En granne sade om Suleiman A.: ”Han var inte märkvärdig. Men nyligen, för ungefär ett år sedan, märkte jag att han hade förändrats. Han brukade vara hjälpsam, men sedan blev han plötsligt kallare. Han var plötsligt mer tillbakadragen och även mer aggressiv.”

Radikal islam är en dödlig fara, men den behandlas med silkesvantar, vilket gör den ännu farligare, menar Schupelius. ”Det är mycket lättare att demonstrera mot dem som filmades när de ropade ’bort med utlänningarna’ på semesterön Sylt.

”Det talas mycket om att skydda ’demokratin’, men den skyddas aldrig mot de största hoten.

Istället fortsätter man att betona ”mångfalden”. Efter polismannens död sade Mannheims borgmästare Christian Specht (CDU)

”Jag ber er alla: Låt oss stanna upp inför denna tragiska utveckling och arbeta tillsammans för att förena vår stadsgemenskap i all dess mångfald och undvika alla splittringar!”

Bra försök, Specht. Men ert land och resten av Västeuropa har varit splittrat under hela invandringsrevolutionen, och erfarenheten visar att det inte finns någon enhet i en hyllad mångfald.