Ur flödet/i korthet

För att en Biden-seger ska kunna erkännas krävs full insyn: Allt måste ligga på bordet. Demokraternas reaktion har varit tvärtom: De har stängt för åtkomst.

Tiotals miljoner amerikaner känner att valet stulits från dem. Om deras frågor inte besvaras kommer valet att saknas legitimitet.

Det är summan av åtgärder till förmån för en kandidat som ger denna känsla: Big Tech började sin censur långt före valet. Redan i augusti vägrade en SuperPAC för Trump att annonsera på Facebook och så fortsatte det. Det nådde sin topp när Facebook och Twitter stoppade historien om Hunter och Joes korruption. Väljarna ska inte få veta att en kandidat kan vara korrupt.

Sedan var det alla opinionsundersökningar som visade att Biden ledde solidt, både nationellt och på statsnivå. Det här var som en väljarnas psyk. Det var som om opinionsundersökningarna sa: Det är ingen mening att rösta på Trump eller ge pengar till hans kampanj. Han har redan förlorat. Det fanns tillstånd där resultatet var exakt motsatsen till mätningarna. När alla mätningar lutar mot ena sidan, är det slumpmässigt?

Sedan kommer alla berättelser om organiserat valbedrägeri: Om tjänstemän som är instruerade att inte kontrollera att signaturen på kuvertet matchar den i systemet, om bakdaterade kuvert, stoppa räkningen, leverera röster mitt på natten, fylla i valurnor i bilar som tillhör Demokraterna precis utanför omröstningarna.

Berättelserna är många och de får folk att inte lita på valet.

Demokrater säger fortfarande: Sug it up! Vänja dig vid det, tolerera att du förlorat. De tolererade inte själva att förlora för fyra år sedan och har gjort allt för att störta presidenten sedan dess. Vad demokraterna och deras media säger är snarare: Kapitel! Du har förlorat.

Men man måste behandla den politiska kampen som krig. Är det där din amerikaner kom ifrån?