Kommentarer

Det är nu uppenbart att Biden representerar en nedgång bland eliten i USA som historiskt sett saknar motstycke. Detta är inte tillfälligt. En skarp observatör som Dinesh d’Souza säger att USA inte längre kan betraktas som ledare för den fria världen när de inte längre försvarar friheten hemma. Fler och fler människor uttrycker en liknande oro, senast Naomi Wolf i kvällens Tucker Carlson.

Pandemin har släppt lös några krafter i Demokratiska partiet, bland aktivister i BLM och Antifa, i media, Big Tech och Corporate America, som har tagit USA i en auktoritär riktning. Liberala Amerika har gått åt vänster och strider mot det norska samförståndet säger: vänstern har aldrig stått för tolerans. Det är en av Dennis Prags modeflickor: Socialister står inte för frihet. Och han har helt rätt.

Det är därför friheten nu stängs av i USA. Men det finns starka motkrafter, både på gräsrotsnivån och bland fria medier och intellektuella. Tillsammans representerar de också en formidabel allians. De har något som vänstern inte har: De har de bästa i amerikansk historia på sin sida.

Vänstern måste konstruera en berättelse, och den bygger på hypermoralism, inte på historia.

Biden-administrationen är fylld med människor som antingen är aktiva förespråkare för radikal politik, såsom hälso- och bostadsminister Xavier Becerra, eller pojkar som justitieminister Merrick Garland, som går runt som en katt i alla slags känsliga frågor.

Biden-administrationen beter sig som revolutionärer som vet att de har tilldelat tid: de måste förändra USA innan väljarna förstår vad som händer och får chansen att göra något åt ​​det, dvs i samband med kongressvalet hösten 2022. pågår inom alla områden.

Arrogant och diktatoriskt hemma, men svagt ute, och Amerikas fiender luktar svagt.

Biden verkar fast besluten att vända alla de goda saker som Trump uppnått: hela vägen ner till avskaffandet av lärlingsplatser inom industrin och säkringen av södra gränsen.

Den norska allmänheten får inte veta hur farlig världen har blivit. I Libanon dödades förläggaren Lokman Slim med två skott mot huvudet. Han var den mest framstående kritikern av Iran och Hizbollah. Det var därför inte nödvändigt att undra vem som dödade honom.

När Libanon var en syrisk monarki genomförde Hafez al-Assad sina likvidationer av motståndare. En efter en dödades de. Talibanerna gör samma sak nu i Afghanistan. Ett samhälle som blöder för sina mest kreativa och modiga människor under lång tid kommer långsamt att förändras och inte återvända.

Det är med chock vi ser att USA befinner sig i samma process: Kritiska röster stängs av, tas bort från sociala medier, blir icke-personer och till och med förlorar sina jobb, vare sig i akademin eller i skickliga eller outbildade jobb. En servitris eller laboratorietekniker som inte vill ta vaccinet kommer att få meddelandet per post. Det utlöser ingen diskussion i media eller lagstiftande församlingar om de grundläggande rättigheterna som offras. Varför inte? Eftersom samma myndigheter har tagit ledningen när det gäller att offra medborgerliga rättigheter. Media tror inte heller att de gör någonting.

Anti-Trump media har haft en självradikaliserande effekt på journalister och delar av den allmänna opinionen. Det finns nu ett antal amerikaner som tror på allt som sägs av Vita huset och kongressen att USA utsattes för ett ”väpnat uppror” den 6 januari och att USA är under attack av ”vita nationalister”.

När Alliansen mot Trump och de patriotiska gräsrötterna har navigerat kan man få en känsla av att USA har valet mellan Trump eller inbördeskrig.

Det är inte Trump som har polariserat USA, det är Obama och den ideologiska hjärtförändring han initierade och som gjorde ett steg i oppositionen. Européer kommer inte att förstå detta eftersom de tror att USA har återgått till det normala, som det var innan Trump. Ingenting är längre ifrån sanningen.

Obama gömde hur radikal han var. Han har riktat intrigerna mot Trump och är nu en bakspelare för Biden. När det gäller Biden är det inte bara för att han blir stygg. Det beror också på att han är en marionett som kontrolleras. Biden har inte förutsättningar att kläcka ut en så radikal politik som nu är i färd, oavsett om det gäller invandring eller klimat. Vissa vill förvandla USA till något helt annat.

Att de sliter med sig republiken på hösten verkar inte påverka dem.

Överallt kretsar gamar runt USA, som inte längre kan försvara sig eftersom de ansvariga förråder befolkningen. Biden svänger Iran och Kina, som driver på svaghet.

Hur Obama hanterade kriget i Syrien var en varning: Han drog en röd linje på kemiska vapen, men när Assad använde kemiska vapen fick Obama kalla fötter. Generalen som ansvarade för att utrusta och utbilda syriska motståndskämpar var Loyd Austin. Han är för närvarande försvarsminister och värdelös. Men han har rätt hudfärg.

En supermakt som börjar dela människor efter hudfärg och förödmjukar majoriteten som har skapat en republik som ingen annan, står inför en dyster framtid.

Européerna har inte förstått att kollapsen av den amerikanska modellen är ännu värre nyheter för dem som aldrig har lyckats skapa en smältdegel, men lever i tron ​​att alla direktiv från regeringskontor skapar verklighet.

Det är en form av voodoo-politik. I skuggan av tam-tam-trummorna växer anarki och kaos. Politik blir för de invigda.