Kommentarer

Nogle gange er virkeligheden så grum, at vi må digte vores egen version for at kunne leve med den. Vi kan således ikke acceptere, at islam rummer en totalitær samfundsmodel, der undertrykker og forfølger alle, der ikke er muslimer. Vi har derfor opfundet begrebet ’islamisme’, som omfatter perverterede terrorister, psykotiske ensomme ulve og voldsberusede jihadister, som ikke kan finde ud af, at islam er kærlighedens og fredens religion. Vi lader os ikke forvirre af virkeligheden i Iran, Pakistan og Saudi-Arabien, hvor kvinder er mindreværdige, jøder og kristne uværdige og demokratiet er satans værk. Begrebet ’islamisme’ eksisterer ikke i islams hellige skrifter: Koranen, Hadith (traditionerne) og Sira ( Muhammeds biografi) og er derfor uvirkelige og uvedkommende for enhver muslim.

Vi kan åbenbart heller ikke leve med, at Taliban er en grusom og totalitær bevægelse, der nu genindfører sit tidligere rædselsherredømme i Afghanistan. Det blodige attentat i Kabuls lufthavn frigjorde vores fantasi og gav tanken flugt. Det var jo islamisk stat (IS), der udførte udåden, og så må IS jo være meget værre end Taliban, der ifølge vestlige medier gennemførte en fredelig magtovertagelse. Politikere og medier forsøger nu at overbevise os om, at attentatet var en ydmygelse af Taliban, der nu er på vej over på vores side og vil hævne sig på deres ’fjender’ i IS.

USA’s udenrigsministerium er endda gået så vidt, at de har udleveret navne og adresser på alle tilbageværende amerikanere til Taliban i den formodning, at de nye magthavere vil beskytte de strandede amerikanere mod de onde terrorister i IS, hvad der er en kynisk og hjerteløs handling mod de nu helt forsvarsløse amerikanere i landet. Hvis ikke Taliban myrder dem, vil de som gidsler kunne indbringe enorme løsesummer fra USA, hvad der er jo heller ikke er at foragte.

Som sædvanlig er virkeligheden en helt anden end vores selvvalgte fata morgana. Både IS og Taliban er skåret over samme islamiske læst og bekender sig begge til den totalitære samfundsmodel, som er fastlagt i koranen, hadith og sira.  Vi så den islamiske virkelighed, da Taliban var ved magten i Afghanistan, inden vestlige styrker rykkede ind efter 11. september-attentaterne. Og vi så hverdagen i Mellemøsten under IS-kalifatet for få år siden. På sin seneste fremmarch mod magten i Afghanistan lukkede Taliban tusindvis af fængslede IS-soldater ud i friheden. Taliban har beskyttet IS mod udslettelse siden 2001, så det er svært at se det påståede fjendskab mellem disse to lige grusomme tyrannier. Det er i øvrigt kun en uges tid siden, at vore nye venner i Taliban satte ild til en stakkels kvinde, fordi de ikke kunne lide hendes madlavning. Og hva’ så? Nu er de jo gode nok.

 

 

ASGER AAMUND