Ur flödet/i korthet

Talibans högste ledare, Hibatullah Akhundzada, meddelade i fredags förra veckan att gruppen kommer att återinföra offentlig piskning och stening av kvinnor för äktenskapsbrott. Anledningen är att talibanernas skriftlärda är beslutna att följa Koranen och sharia, precis som många andra islamiska regimer och religiösa aktivister. Talibanerna har dessutom inte längre några faktorer som kan hålla dem tillbaka, som västerländska styrkor eller en opposition.

The Guardian rapporterar att beslutet, enligt människorättsgrupper i och utanför Afghanistan, har möjliggjorts av det internationella samfundets tystnad. Safia Arefi, advokat och chef för den afghanska organisationen Women’s Window of Hope, sa att tillkännagivandet skulle skicka afghanska kvinnor tillbaka till talibanernas mörkaste dagar på 1990-talet. Detta är dock inte korrekt. Det korrekta är att de bestialiska bestraffningarna möjliggörs av islams systematiska kvinnofientlighet. Safia Arefi säger:

– Nu är det ingen som står vid deras sida för att rädda dem från talibanernas straff. Det internationella samfundet har valt att vara tyst inför dessa kränkningar av kvinnors rättigheter.

Detta är inte helt korrekt, eftersom det internationella samfundet är motståndare till talibanernas primitiva sociala system och bestraffningsmetoder – men samtidigt lider det internationella samfundet av en beröringsångest över att både samhällssystemet och straffen är en del av macho-tron islam. Det beror inte minst på att institutioner som FN till stor del kontrolleras av länder och regimer som hämtar sin kraft från samma källa som talibanerna: Koranen, profeten och sharia.

Talibanerna gör inte som de vill. De gör vad profeten och Allah befaller

I en ljudsändning på talibankontrollerade Radio Television Afghanistan i lördags sa Akhundzada: ”Vi kommer att piska kvinnorna … vi kommer att stena dem till döds offentligt [för äktenskapsbrott]. Talibans arbete slutade inte med övertagandet av Kabul, det har bara börjat.” Förändringen motiveras med att den är en fortsättning på talibanernas kamp mot västerländskt inflytande. De stora mängderna västerländska vapen som lämnats efter Bidens katastrofala kapitulation är dock mycket välkomna för att behålla makten.

Afghanska kvinnorättsgrupper säger att avvecklingen av rättigheter och skydd för landets 14 miljoner kvinnor och flickor nu är klar. Sahar Fetrat, en afghansk forskare vid Human Rights Watch, sa för ett tag sedan:

– För två år sedan hade de inte det modet de har i dag att lova att stena kvinnor till döds offentligt; nu gör de det. De testade sin drakoniska politik i fråga efter fråga och har nått denna punkt eftersom det inte finns någon som håller dem ansvariga för övergreppen. Genom afghanska kvinnors kroppar genomför talibanerna moraliska och samhälleliga krav. Vi bör alla varnas om att om det inte stoppas så kommer fler och fler sådana krav.

Sedan de tog makten, i augusti 2021, har talibanerna upplöst den västerländska konstitutionen i Afghanistan och upphävt befintliga straff och lagar. Allt detta har nu ersatts med vad västerländska medier som The Guardian kallar ”deras stela och fundamentalistiska tolkning av sharialagar”. Detta är inte heller korrekt, eftersom det inte finns många tolkningsmöjligheter i sharia. Lagen är tydlig och oföränderlig eftersom den kommer från Allah, och den handlar snarare om huruvida muslimer är beredda att strunta i lagarna eller inte.

Macho-tro skapar paradis för män och helvete för kvinnor

Talibanerna har länge förbjudit kvinnliga advokater och domare och under de senaste två åren har regimen systematiskt avvecklat institutioner som tillhandahåller tjänster till afghanska kvinnor, precis som de alltid har utlovat. Afghanska kvinnor var maktlösa när det gällde att försvara sig mot förföljelse och orättvisor, precis som de har varit under 1 400 år av islams sociala system.

Enligt människorättsgruppen Afghan Witness beordrade shariadomstolar i Afghanistan 417 offentliga piskningar och avrättningar under 2023. Av dessa gällde 57 kvinnor. I februari i år avrättade talibanerna folk offentligt på arenor i provinserna Jawzjan och Ghazni, och människor uppmuntras att närvara under ondskan för att lära sig en ”läxa” – och gärna ta med sig sina barn. Regimen har dock förbjudit filmning eller fotografering, eftersom det kan sprida fakta som islam till den civiliserade världen. Prästerskapet är bättre betjänt av att väst gör allt för att skydda deras religiösa övertro.

Offentliga Norge omfamnar både talibanerna och Hamas

Det var i slutet av januari 2022 som talibanerna bjöds in till Norge för att ”förhandla om situationen i Afghanistan” på Soria Moria Hotel, på inbjudan av regeringen och utrikesminister Anniken Huitfeldt. Bara privatjetflyget kostade 3,6 miljoner norska kronor, enligt TV2, och den totala notan uppgick till minst 6,5 miljoner norska kronor för hotellrum, säkerhet och andra utgifter för att hysa mördargänget.

Talibanerna beslutade sig för att besöka oss otrogna hundar för att skörda erkännanden och bistånd, samt för att häva sanktionerna mot regimen. Den norska eliten har å sin sida alltid velat vara en ”stor man” på världens fredsarena genom att blanda sig i sådant vi varken förstår eller har med att göra. Besöket blev senare mycket kontroversiellt och Støre var tvungen att insistera på att mötena i Oslo inte var ett steg i riktning mot ett erkännande.

Utrikesminister Anniken Huitfeldt (som inte träffade gänget direkt) säger att hon förstod att de skulle göra ett PR-trick av det, men trodde att samtalen var viktiga för att binda talibanerna till de löften som gavs. Hon sa:

– Jag tror att det de har åstadkommit är att visa hela det internationella samfundet att de inte bara kan komma till ett möte och lova något. De måste också genomföra det de säger i praktiken. Ju fler löften de ger här, desto mer ansvarar de för när de kommer hem.

Talibanerna å sin sida kallade besöket för en seger och ett stort genombrott, eftersom de var inbjudna att ”dela scenen med det internationella samfundet”. Tyvärr för Huitfelt och resten av mänskligheten är islamister aldrig ansvariga inför någon annan än sin gud. Denna västerländska dumhet och svaghet för totalitär övertro, samt den undermedvetna fasan för islams ständiga våldskapital, förklarar också varför hela den norska allmänheten omfamnar och arbetar för terrorgruppen Hamas, genom att dela deras verklighetsuppfattning och antisemitism. Åtgärderna för att stödja Hamas sak är en lika stor seger för Hamas som det var för talibanerna att bjudas in till Norge. Terror och hot om våld fungerar.

Fler möten med mördargänget

Det var också flera samtal med talibanerna efteråt: Den 11 maj 2022 bekräftade utvecklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) att Norge förde dialog med talibanerna på tjänstemannanivå, och några veckor senare hade ambassadör Ole Andreas Lindeman möten med talibanernas Informations- och kulturminister Khairullah Khairkhwa, där Lindeman skrev på Twitter:

– Diskuterade vikten av en fri press, kvinnors lika och meningsfulla deltagande i samhället, inkluderande och representativa institutioner och lagstiftning. Kom överens om behovet av en öppen dialog för att lösa utmaningar.

Det viktigaste som kan komma ut av dessa möten är inte att talibanerna eller islam civiliseras, utan att den näst intill oändligt stora västerländska naiviteten inför mordiska, totalitära islamister utan barmhärtighet eller hämningar, upphör – och att folk förstår att naiviteten har sin grund i en förvrängd västerländsk bild av islam: Folk tror på allvar att Mohammeds våldsamma och totalitära samhällssystem är ”fredens religion” eftersom västerländska islamister säger det – men att de säger det gör det inte till sanning.

Det är inte islam! Det är talibanerna som misstolkar islam!

Västerländsk elit är redan grundligt infiltrerade av islams sekt, och därför är våra politiker dresserade till att tro på en religiös lögn: Eftersom islam är Allahs sista och perfekta budskap till mänskligheten, och människor som omfamnar vidskepelsen att islam är en separat ras och etnicitet, är det inget fel på islam. Därför måste det vara något fel på islams skriftlärda i Afghanistan, Saudiarabien, Iran och IS, som ”missförstår” och ”misstolkar” islam. Islam som religion och politisk ideologi är alltid skuldfri.

Enligt denna religiösa charad är det bara västerländska otrogna och integrerade light-muslimer som verkligen förstår islam. Det sekulära västerlandet har invaggat sig i detta farliga självbedrägeri eftersom det är viktigt för deras muslimska vänner och kollegor. Så har det tidigare sekulära västerlandet och den religionskritiska vänstern har antagit en religiös villfarelse om att islam är ”fredens religion” och inte ett totalitärt, politiskt socialt system som förtjänar att motarbetas, förlöjligas och avskaffas.

Allt detta leder i sin tur till att horder av icke-troende västerländska medborgare under demokratins samhällssystem nu arbetar för att skydda islams totalitära samhällssystem, utan att förstå att ett land kan fungera med två religioner, men inte med två samhällssystem. Man kan vinna och man kan förlora, och i mötet med islam förlorar demokratin varje gång.

Det är denna totala brist på insikt om islams väsen och våldskapital som gör att politiker i väst tror att de kan sprida demokratins samhällssystem till östliga samhällen som styrs av islams samhällssystem – helst genom militära invasionsstyrkor som plötsligt ska fungera som diplomater. Det måste vara möjligt att förvandla islamiska diktaturer till demokratier eftersom muslimer i väst påstår att de vill ha demokrati, eller hur? Nej det är inte sant. Det är självbedrägeri.

Västerländska light-muslimer läser samma manifest som IS och talibanerna

Talibanerna missförstår inte islam, Koranen, profeten eller sharia. Det är en lögn. De läser inte en ”annan” koran än fredliga och integrerade muslimer i Norge, som de försöker skapa ett intryck av. Alla som identifierar sig som muslimer läser och följer samma heliga manifest som IS, Boko Haram, Hamas och resten av jihadisterna, och de är stolta över det. De lär barnen det. Det är inte talibanerna som ”tolkar” Koranen felaktigt och har sin ”version” av sharia. Det är västerländska muslimer som inte förstår, misstolkar och missförstår islam – eller ger intryck av att de gör det.

Talibanerna har inte islam som hobby, som många västerländska muslimer har. De kan skrifterna utantill, de har vigt sina liv åt islam och de är villiga att offra sina liv för det heliga uppdraget att introducera det perfekta sociala systemet från den perfekta profeten från 600-talets perfekta fanskap. Att det drabbar andra muslimer betyder bara att det kommer fler martyrer som gör Allah glad. Islam är perfekt. Därför kommer det aldrig att ske någon förändring, reformation, liberalisering eller demokratisering av islam, som inom kristendomen.

När kvinnors kroppar stenas tills de får hundra brutna ben och svåra traumaskador innan döden befriar dem efter 20 minuter, beror det inte på någon ”feltolkning” av islam. Faktum är att utan islams macho-tro, Koranen, profeten och sharia, skulle varken talibanerna eller tortyrstraffen existera, eftersom grunden inte skulle finnas.

Kvinnorna som blir stenade förstår inte det, och det gör inte västerländska politiker heller.

Les også