Nyheter

Brottet i Frankrike håller på att ta över, och det är stadigt begått av ett kraftfullt växande antal ensamkommande minderåriga migranter, säger den franska republikanska senatorn Henri Leroy i en intervju med Le Figaro.

Leroy, som tidigare varit polis och borgmästare i Mandelieu-la-Napoule i södra franska ministeriet Alpes-Maritimes, som han nu representerar i senaten, är en av fyra senatorer i en arbetsgrupp som undersöker problemen med ensamkommande minderåriga för franska flyktningverket  (OFPRA). Han är oroad både för brottet och kostnaden de medför

Le Figaro: Vad gjorde den här arbetsgruppen skapad?

Henri Leroy: Det är nog att titta på brottet. Det visar en orolig, uppenbar exponentiell ökning. År 2015 kom 30 000 ensamkommande sinne-åringar 2018, 60 000, och problemen ökar med samma takt. De flesta städer och förorter påverkas.

Siffror från åklagarmyndigheten i Paris, som har de största problemen i landet, visar att 75 procent av ungdomsbrottsligheten begås av invandrare. Men huvudstaden är inte ensam. I en stad som Bordeaux har motsvarande andel ökade från 24 procent till 40 procent på två år, säger Leroy.

Problemen växer och hotar att infiltrera alla slags brottslighet, handel, organiserad brottslighet … Vi måste stoppa denna blödning.

Leroy har en förståelse för de generaler som varnar mot inbördeskriget:

Du vet, jag pratar inte på de andra senatorernas vägnar här, men när generalerna varnar dig, det är inte någon slump. Jag tar det på allvar. Alla som arbetar i uniform sätter livet på spel och känner sig därför extra starkt för statens säkerhet.

Generalerna har verkligen ropat för hjälp för Frankrike, och ett skrik för hjälp kan inte straffas, säger senatorn, som inte verkar mindre än den militära:

Gemenskapen är nipped för att spricka, och ingenting är sämre än om vi måste använda armén för att återställa säkerheten. Vi kan inte fortsätta detta sätt.

Brottet ökar så mycket att de flesta polisresurserna går till åtal, säger Leroy. Det innebär att polisen inte längre kan lyckas skydda medborgarnas säkerhet, säger han. Poliserna som varje dag känner att de inte sträcker sig, blir demoraliserade och utbrända, och ingen tackar dem.

Tillströmningen av mindre migranter är också lösliga med en stor offentlig utgift, säger Leroy: Varje ensamkommande minderåriga kostar staten 50 000 euro per år. Med tiotusentals inflödning betyder det miljarder i euro, och då är de sociala kostnaderna för brottet inte inkluderat, bara de tjänster som minderåriga får.

Några av våra gamla får bara minimala. Man måste förstå vilken typ av känslor som detta tema utlöser i landet.

I slutändan handlar det också om gränssäkerhet, erkännande av Leroy. Nordafrikanska invandrare kommer inte direkt till Frankrike, men via andra EU-länder.

Sådan union ser det, migration är fenomen som inte kan stoppas, men hanteras bara. Så länge paradigmet blir råd, kommer Frankrike att fortsätta att spricka. Men paradigms dagar ska talas nu, för erfarenheten visar att migrering helt enkelt inte hanteras.