Nyheter

Sverigedemokraten Kent Ekeroth har gjort comeback i politiken och ska tjänstgöra som oppositionsråd i region Dalarna. Aftonbladets Oisin Cantwell reagerade på hans återkomst och gjorde ett reportage där han avslöjade Kent Ekeroth adress. Efter Aftonbladets reportage så bombhotas nu Kent Ekeroth.

Det var efter att Aftonbladet fick reda på att Kent Ekeroth blivit oppositionsråd i region Dalarna som tidningen bestämde sig för att göra ett hembesök på den adress där Ekeroth är skriven. Aftonbladets Oisin Cantwell intervjuade ägaren och filmade både området och boendet i detalj och han nämner i sitt reportage det område där Ekeroth är bosatt.

Faksimil: Aftonbladet

På onsdagen fick Kent Ekeroth ett e-post i där en person skriver att Ekeroth är en ”horunge” och att hans nya bostad i Rättvik ”kommer smälla”.

I en kommentar till Samnytt säger Ekeroth sig vara övertygad om att Aftonbladet är medvetna om att de utsätter honom för fara med sin publicering. Han tvingas nu att ordna ett nytt boende.

– Aftonbladet och dess gelikar är snabba att försöka skylla hot mot vänsterpolitiker på alternativmedias granskningar och en obefintlig SD-svans. Men när de själva gör samma sak fast värre, som i mitt fall där de hängde ut mitt boende med bild och namn och adress, verkar det vara ok.

– Aftonbladet har genom sin publicering utsatt mig för fara, vilket de säkerligen är medvetna om. Deras så kallade högst stående moral om att inte hänga ut offentliga personers adress även gäller uppenbarligen inte deras politiska motståndare.
– Jag kan inte bo kvar på nuvarande adress efter bombhotet och behöver nu ordna ett nytt boende för min personliga säkerhet.