Nyheter

Under natten så har flera person fått SMS där det uppmuntras till hämndaktioner mot de människor som stöttar koranbränningar. SÄPO är rapporterade om händelserna.

Det är Aftonbladet som skriver om att flera privatpersoner under natten fick SMS från en anonym avsändare. I sms:et de fått så uppmanas avsändaren till hämnd på personer som skändat koranen genom att lämna ut uppgifter och skicka in bilder på dessa personer som skändat koranen och islam

Enligt Aftonbladet så är känner polisen till uppgifterna och de håller på att kolla närmare på det hela. Även Säkerhetspolisen (Säpo) bekräftar att de är medvetna om utskicken, enligt Adam Samara presstalesperson vid Säpo.

– Säkerhetspolisen känner till uppgifterna. Utöver det har vi begränsade möjligheter att beskriva vårt operativa arbete. Säkerhetspolisen arbetar ständigt med att bedöma hoten mot Sverige och avgöra ifall det finns individer som har en avsikt och en förmåga att begå brott mot Sveriges säkerhet, säger han till Aftonbladet.

Samara säger att han vill att människor fortsätter att leva sina liv som vanligt men att det är viktigt att rapportera in saker till polisen om man upplever det som skadligt eller avvikande. han säger också att det är bra vara källkritisk.

– Det är mycket information som cirkulerar nu med anledning av den senaste tidens händelseutveckling. Det finns all anledning att vara källkritisk och ställa sig frågan vem som är avsändare och vad de kan ha för motiv, säger Adam Samara.