Nyheter

Salwan Monika och Salwan Najem, männen bakom flera koranbränningar har dragit tillbaka sina ansökningar de gjort om allmänna sammankomster i Stockholm.

Enligt Salwan Najem så handlar det om att de vill lugna ner situationen efter att de via Säkerhetspolisen (SÄPO) fått reda på att det spridits mordhot över SMS efter att de bränt koranen under sina demonstrationer.

– Man vill döda oss, de har satt ett pris på vårt huvud, berättar Najem för Document. Vi fick veta att via Säkerhetspolisen att det skickats SMS till folk där man lovat pengar till de som dödar oss eller andra som stöttar koranbränningar.

Kan ni på något sätt förstå att folk blir upprörda över att ni bränner en religiös text?

– Vi gör detta för att vi älskar Sverige. De som tror på Allah, de har valt koranen före svensk lag, de vill ha sharialag i Sverige istället för svensk lag.

Najem berättar vidare för Document att det vill ha lugnt och ro ett tag. De två kommer absolut inte att sluta med det dom gör.

– Vi backar inte, vi kommer inte att sluta med något. Vi vill ha en diskussion med riksdagen, berättar Najem.

Najem säger att det han och Salwan Monika gör är viktigt. Inte bara för dom utan för alla svenskar.

– Jag fick inget i mitt land och nu är Sverige mitt andra hemland. Sverige har gett mig allt och har hjälpt mig mer än mitt hemland. Här fick jag demokrati och frihet. Nu vill dom som dricker ”kamelpiss” ta detta ifrån mig. Jag backar inte, jag tänker inte vika mig.