Igår attackerades koranbrännaren Salwan Momika i Södertälje. Document har pratat med hans vän Salwan Najem som är kritisk till polisens agerande. Han menar att svensk polis kryper för arabländerna av rädsla för repressalier.

Efter överfallet i går i Södertälje centrum så fick Momika spendera några timmar på sjukhuset där han undersöktes. Han fick en skada på näsan och ögat. Han mår efter omständigheterna bra enligt Salwan Najem, hans koranbrännarkompanjon.

Document pratade med Najem om det som skedde igår och vilka planer dom har för framtiden.  Enligt Najem blir det allt svårare och svårare för dem två att röra sig fritt i Södertälje. När de är ute möts de ofta av personer som spottar eller slår på dom.  Igår var det meningen att de två skulle handla i Södertälje centrum. Att attacken kunde ske skyller Najem på svensk polis.

– Salwan kan inte handla i de  utländska affärerna, dom slänger ut hos eller hotar oss. Polisen har sagt att vi måste åka till andra affärer då.  Så vi åkte till centrum eftersom Momika behövde mat och kläder. Jag ringde polisen tidigare, innan vi åkte och dom sa att vi kan inte skydda er. Polisen sa att vi skulle undvika områden och butiker där man inte känner igen Salwan och mig.

Najem, säger till Document att han flera gånger varit i kontakt med polisen i Södertälje och Stockholmspolisen men bemöts av kalla handen av dem. Polisen har förklarat att de får ringa när något händer, när de blir överfallna. Najem undrar om något allvarligt måste hända med någon av dem före polisen agerar.

Najem anser att Sverige sviker inte bara honom utan många andra som drabbats av islamismen. Han menar att svensk polis skyddar mördare och IS-soldater men inte kan hjälpa eller skydda vanlig folk. Politiker kryper och går på knä för att tjäna lite pengar från arabländerna – sluta med det. Sverige måste sluta ta in dessa människor som inte vill Sverige väl, de som bara tror på Muhammed och vill leva som honom.

– Ni har tagit in dom värsta muslimerna, de som knappt passar in i arabvärlden. Ni måste sluta ta in dem.