Nyheter

Den terrorklassade gruppen Al-Qaida uppmanar muslimer att begå terrordåd i de länder där koranen skändas. Terrorgruppen vill att Salwan Momika halshuggs.

Det är Kata’ib Al-’Iman Foundation, en kanal på Telegram som är knuten till terroristgruppen al-Qaida som uppmanar muslimer i Sverige att hämnas mot de svenskar som ligger bakom koranbränningarna i Sverige. På telegram har de fört fram att muslimer ska att halshugga Salwan Momika.

Hoten kommer via en video som Memri publicerat. I videon säger terrorgruppen att de som skändar islam är ute efter att förstöra islam och släcka Allahs Allsmäktiges ljus.

Vet, min muslimske bror, du som bor i Sverige, att Salwans aktion inte var den första och inte kommer att bli den sista, om du inte sätter stopp för det genom att döda honom. Vet också att den svenska polisens blod är ett rättvist mål att attackera, precis som att dricka vatten. Så utgjut deras blod, döda deras soldater, slå mot deras ekonomi var de än är. Underskatta inte vikten av att döda dem och bekämpa dem.

Den som mördar Salwan Momika uppmanas att sedan ta sig till en polisstation och utföra en massaker.

Låt ditt mål vara martyrskap och spridning av fasa i de otrognas och hycklarnas hjärtan.

Salwan Najem berättar för Document att det är ett pris på Salwan Momikas huvud.
– Terroristerna vill ge miljoner till dem som halshugger Momika. Vi har visat hoten för polisen, men de vill inte göra något för att hjälpa Momika.

Salwan Momika och Salwan Najem som organiserar de allmänna sammankomsterna där de bränner koranen och kritiserar muslimska länder är oroliga över situationen. Najem berättar för Document att de två inte längre kan röra sig fritt i den förort de bor.
– Vi kan inte handla längre i några butiker här. Butikerna drivs av invandrare och de hatar oss. Det har hänt flera gånger att de spottar på oss eller förbjuder oss att gå in i deras butiker.  Polisen i Södertälje gör inget. De har sagt att de inte kan göra något.

Salwan menar att han och Momika är i behov av någon form av skydd från polisen.

Varför bränner ni koranen?

– Islam är farligt för Sverige, ni måste sluta ta in muslimer som vill förstöra för Sverige. Vi älskar Sverige och och Momika. Vi vill slippa islam, vi vill inte att islam ska styra oss. Vi flydde från islam och nu får vi islam i det land vi flytt till. Hur tänker svenska myndigheter?

Den 28:e augusti kommer de två att ha en allmän sammankomst utanför Pakistans ambassad i Stockholm.