Nyheter

Al-Qaida uppmanar nu muslimer världen över att agera mot otrogna efter koranbränningarna. Al-Qaida skriver att det är en islamisk skyldighet att halshugga otrogna som kritiserar islam.

Den 2 juli publicerade Al-Qaida på sin officiella kanal Al-Sahab Media ett uttalande där de påstår att koranbränningar och kritik mot islam kränker muslimer. Al-Qaida påstår vidare att västvärlden driver ett heligt krig mot islam genom att kritisera islam genom koranbränningar, det rapporterar Middle East Media Research Institute (MEMRI).

Terrorgruppen uppmanar muslimer att ta till handling mot islamkritiker som förnedrar islam . De står att läsa i meddelandet att, ”det är en islamisk skyldighet att halshugga de otrogna och ateisterna som direkt engagerar sig i sådana förbannade och avskyvärda handlingar.”

Vidare är det också obligatoriskt att bedriva jihad mot regeringar och internationella organisationer som stödjer eller på annat sätt möjliggör för islamkritikernas handlingar. De som personligen inte kan bedriva jihad ska uppmana andra att göra det.

”Den enda vägen framåt för att stoppa dessa brott är jihad och qital och att halshugga sådana djävlar”, skriver Al-Qaida.

Al-Qaida riktar också ett direkt hot mot Salwan Momika som brände en koran via en så kallad Fatwa. Al-Qaida uppmanar muslimer i Sverige att Salwan ska dödas.