Nyheter

Under måndagen skedde ännu en koranbränning på Mynttorget i Stockholm. Polisen tvingades att göra ett ingripande och förde bort en aggressiv man från platsen som försökte göra ett utfall mot koranbrännarna.

Salwan Momika och Salwan Najem brände ännu en koran på Mynttorget under måndagen. Deras manifestation höll på en knappt timme. De citerade citat ur koranen, sparkade koranen mellan varandra och tände till slut eld på koranen.

Ett fåtal motdemonstranter dök upp på platsen för att visa sin kritik mot koranbrännarna. En man försökte göra ett utfall mot koranbrännarna och bars snabbt bort av polisen.

En återkommande person som visar uppskattning för Salwan och Salwan är Ring P1veteranen Stefan Ritter som har mycket att säga om islam.

Stefan Ritter, Ring P1veteran.
Foto: Roger Sahlström

Varför är det kontroversiellt att bränna religiösa böcker?

– Kontroversiellt är det väl, men det borde inte vara det kan man väl säga. För att jag tycker att Jomshof hade alldeles rätt. Han sa så här;

Det är tillåtet att bränna Koranen. Han sa att han inte gillar det personligen. Men om de blir upprörda så brände hundra till. Och det är så jag tycker man ska göra. Jag menar att vi bränna, vi borde bränna betydligt fler av Koranen och sluta gå på tå för muslimer och de där 57 länderna som fördömt Sverige – man ska komma ihåg att dessa länder är de ruttnaste av stater som finns på denna jord. Vi ska inte ta några order från dom. Det är galenskap, för att inte säga ynkedom.

Vad är det som gör att svenska politiker och opinionsbildare inte riktigt kan hantera detta med koranbränningar?

– Konflikträdsla , skulle jag tro. Konflikträdsla som också är ett annat ord för feghet. Man vågar inte ta konflikten. Man borde ju ta konflikterna. Dra in bidragen till länder som Irak. Tala om för Iran att de ska släppa loss de svenskar de hållit som gisslan i sju år i stället för att gå på knä och krypa och be så mycket om ursäkt för att vi har yttrandefrihet.

Ritter berättar vidare att islam rör oss alla och säger att många som kommer hit har flytt islam. De har levt som minoriteter förtryckta under islam. Ritter menar att det är Sveriges skyldighet att ge dessa människor en röst att protestera mot islam.