Nyheter

Hamza Akacha var tidigare med i Nyans i Botkyrka och blev invald i kommunstyrelsen. Efter drama lämnade han Partiet Nyans och sitter nu som politisk vilde i Botkyrka. Hamaz säger till Document att han är stark kritisk till att man får kränka religion i Sverige.

På fredagen hölls ännu en allmän sammankomst där det var menat att koranen skulle brännas. En återkommande motdemonstrant är Hamza Akacha från Botkyrka

Exakt vad är det du är kritisk till när det kommer till brännande av religiösa skrifter

– Jag kräver att regeringen tar tillbaka lagen om trosfrid, en lag Sverige tidigare hade där det var olagligt att kränka religion. Finland har samma lag i dag. Sverige hade samma lag framt tills på 70-talet. Det här är inte bara ett problem för muslimer utan för alla troende.

Om man skulle bränna en judisk Torah så skulle man kalla det för antisemitism. Det är dubbelmoral menar jag att man säger att det är antisemitism att bränna en judisk helig bok men inte islamofobi att bränna en muslimsk helig bok. Bränna heliga böcker kränker troende och är hat mot muslimer.

Sverige är en demokrati där den sekulära tanken funnits med länge. Konstnärer har till exempel hällt urin på Jesus och kritik av kristendomen är inte ens uppseendeväckande längre.

– Sverige kommer att få problem i världen. Muslimska länder bojkottar oss, de fördömer Sverige och folket. Det är farligt och skapar en oro om man tillåts få kränka religion så som Salwan gör. Det kommer skada svensk ekonomi om man får fortsätta hata religion.

Omvärldsläget och hoten från den muslimska världen menar  Hamza är onödigt och att det är något som provocerats fram av individer som vill Islam och muslimer illa. Det har skapats en farlig situation för alla svenskar menar Hamza.

Man måste säkerställa medborgarnas trygghet. Svenskarna och muslimerna ska känna sig trygga och de ska känna sig säkra av myndigheten regeringen. Men regeringen har förankring i verkligheten och de tar inte den ansvar för något.

Vad ska regeringen göra?

– Regeringen måste ta ansvar. De tar inte ansvar. Hur kan en statsminister säga att det är lagligt med att bränna en koran eller andra religiösa texter? Det handlar om rikets säkerhet, alla är i fara nu på grund av de som bränner koranen. En terrorist kan till exempel bomba en galleria. Ingen är säker just nu.

Jag kräver att regeringen gör en lagändring och gör det olagligt att bränna koranen. Jag vet att det här kommer att vara omöjligt, eftersom regeringen styrs och kontrolleras av Sverigedemokraterna. SD kontrollerar regeringen, därför kommer inte regeringen att göra något.