Nyheter

Det svenska journalistnätverket DOKU har avslöjat hur Islamiska staten uppmanar till att attacker mot svenskar. Detta för att politikern Rasmus Paludan bränt koranen i Sverige, skriver Doku.

Doku avslöjar att det är kanalen Al-Adiyat som sprider islamiska statens propaganda. Enligt doku så uppmanas muslimer i Sverige att attackera och ”slita isär” svenskar på gatorna, som hämnd för Paludans koranbränningar. Texten har publicerats på arabiska, engelska och franska, enligt Doku.

IS propagandakanal IS-kanalen pekar felaktigt ut Stefan Löfven som Sveriges statsminister och påstår att han har förklarat krig mot islam och kanalen uppmanar till våld mot den före statsministern Löfven.  Av kanalen så kallas Löfven för ”en liten slav av korset” och att han spridit hat när han tillät att koranen brändes i Sverige.

Al-Adiyat skriver:

”O hämnd för din profet

De har öppnat helvetets portar för sig själva

De har allierat sig och bråkat och hånat Guds bok

Belägra dem och tvinga dem, slit isär deras kroppar på gatan

O muslimer tortera dem”

Uppmaningen att begå våld mot svenskar är riktade till alla muslimer i Europa och i synnerhet i Sverige.