Ur flödet/i korthet

Svenska myndigheter trodde att de hadde kontroll på bråkmakaren Rasmus Paludan: Det var bara att stänga honom ute. Men så kom Paludan på att han var svensk medborgare och Migrationsverket blev tvungna att ge honom rätt. Han hade varit svensk medborgare sedan 1989.  Nu kan han resa in i Sverige så mycket han vill och myndigheterna kan inte neka honom.

Men Paludan avser inte nöja sig med det. Han tänker kandidera till Riksdagen.

Paludan och hans parti, Stram Kurs, har nyligen haft ”rikskongress” på ön Fyn,  under full polisbevakning. Han ger en intervju till Samhällsnytt som måste ge svenska myndigheter gråa hår. Paludan talar förvånande god svenska och han är inte dum.

Den svenska modellen bygger på att svenskarna är lydiga. De gör som de blir tillsagda. Här kommer en galen dansk och säger saker som är så extrema att svenskarna tappar målföret. Den svenska modellen har inte haft fantasi till att föreställa sig en provokatör som Paludan, för provokatör är han.

Men Paludan har förstått att det han gör – att sätta eld på några böcker – bara är småsaker mot de plågorna som muslimer i Sverige påför befolkningen. Han har förstått någonting grundläggande om en konflikt i vilken myndigeheterna har hamnat på fel sida.

Paludan förstår att han genom relativt enkla stunts kan demonstrera att svenska myndigheter inte har kontroll över sitt eget territorium.  Svensk lag gäller inte längre i Sverige. Om svensk polis angriper honom och inte den muslimska mobben, så har han demonstrerat vilken sida de är på.

Kanske polisen har förstått att de inte skall göra honom till martyr. Utredningen för ”hets mot folkgrupp” är undanlagd i tystnad.

Paludan berättar att de har stiftat en aktionsgrupp – Danmarks söner — som skall aktionera i Sverige. Det är män som är villiga att offra livet om nödvändigt.

Det finns ett spänningsförhållande mellan dagens Sverige och Danmark som har en historisk klangbotten. Danmark ägde Skåne i flera hundra år. Den svenska samhällsmodellen är helt olik den danska.

Paludan förstår att spela på skillnaderna. Han har den danska frimodigheten: -Svenskarna hater islam. Det finns ingenting som heter svenska muslimer, det är muslimer i Sverige, säger Paludan.

Han hetsar upp folk, säger regeringen:

I en intervju med Expressen motiverade justitieminister Morgan Johansson (S) med att Paludan är en ”tvättäkta rasist vars enda uppgift är att hetsa till våld och motsättningar”,

Men Paludan svarar att det inte är han som utövar vold, men våldsmännen. Genom att aktionera mot honom, demonstrerar myndigheterna att de är på våldsmännens side. Det är farligt för myndigheterna att gå i den fällan som Paludan lagar åt dem.

Det är inte säkert att regeringen har förstått det.

 

BEKRÄFTAT: Inreseförbudet mot Paludan olagligt – är svensk medborgare sedan 1989

Rasmus Paludan vill in i Sveriges riksdag – bildar aktivistgrupp för svenska operationer