Kommentarer

I går kväll visade Tucker nya och tidigare okända klipp från den 6 januari. Starkast var intervjun med den polisman som ansvarade för senatens säkerhet. Tarik Johnson var löjtnant och hade 22 års körerfarenhet. Ovanför honom var Yogananda Pittman, som var politiskt utnämnd. Hon tillhörde Nancy Pelosi krets.

Pelosi vägrade alla förfrågningar från presidenten om förstärkningar från nationalgardet den dagen en gemensam kongress skulle godkänna Biden. Ett megamöte tillkännagavs i andra änden av The Mall. Att de rättsliga klagomålen inte hade hörts gjorde att frustrationen byggdes upp.

Demokraterna och media har ett dåligt fall. Om deras berättelse hade haft solida ben att stå på, kunde de lugnt möta Tuckers avslöjanden och fylla i diskrepansen mellan sin egen version och vad Tucker visade.

Men deras problem är att de har ljugit och manipulerat. Den särskilda utredningskommittén den 6 januari sparkade ut de republikaner som nominerats av minoritetsledaren Kevin McCarthy. Det fanns vassa människor som Jim Jordan. Pelosi visste att de skulle ställa obekväma frågor om säkerhet, så hon sparkade ut dem och tog in två så kallade republikaner, Adam Kinzinger och Liz Cheney. Dessa hatade Trump till och med mer än demokraterna och var villiga att göra vad som helst för att kväva honom, det vill säga hindra honom från att kandidera 2024.

Demokraterna anlitade en professionell tv-producent för att arrangera utfrågningarna. De skulle fängsla nationen med direktsänd tv hela dagen. Men så blev det inte. Folk tappade snabbt intresset. Varför? För allt var förarrangerat och förinspelat. Det hela bar riktningens stämpel. En spektakelprocess.

Det var ett vittnesmål som fick även svensk media att gå bananas, och det var Cassidy Hutchinsons förklaring. Hon kom med mer chockerande ”information”: Trump ska ha beordrat polisen att ta bort säkerhetsanordningarna som kunde upptäcka vapen. Men inga vapen hittades någonsin bland 6 januari-folket. Spelar ingen roll. Demokraterna och media var villiga att tro vad som helst. De behövde höra en chockerande historia om hur det kunde ha gått till: Kanske en massaker på kongressledamöter? Efter den 6 januari var det flera demokrater som grät och betedde sig hysteriskt och berättade historier utan minsta rot i verkligheten. Alexandria Ocasio-Cortez hävdade att hon flydde in i badrummet för att undvika att bli våldtagen. Hon hörde dem andas utanför! sa hon, trots att hon var flera kvarter bort.

Men det som fick media att rejält tända var när Hutchinson sa att Trump hade beordrat bilen The Beast till Capitol Hill för att själv ta kontroll över ”stormingen”. Secret Service vägrade. Sedan överföll Trump föraren fysiskt och försökte ta kontroll. TV2 skickade nyhetsflash: Det här var den rykande pistolen. Trump hade tappat besinnelsen. Var det inte det vi visste!!! Triumf!

Men Secret Service hade förklarat sig för kommittén. Det stod ingenting om någon misshandel i deras förklaring. Hutchinsons historia kontrollerades lätt med Secret Services Bobby Engel, som Hutchinson citerade. Men sedan hörde vi inget mer. När kommittén ”stängde” offentliggjordes något vittnesmål, men inte Engels. Hans och många andras förklaringar överfördes till Riksarkivet, där de finns väl bevarade bakom ett utdraget förfarande för att få ut dem.

Media var inte intresserade av sanningen. Det är den stora skillnaden jämfört med hur USA brukade fungera. Samma media som lever på Pentagon Papers och Watergate har blivit ”som Nixon”: De vill kontrollera nyhetsflödet. Endast deras version kommer att släppas.

Detta är vad Tucker avslöjar, och media och demokrater kan inte kontrollera sig själva. Deras reaktion på tisdagen på det första programmet säger allt: Senatens majoritetsledare Chuck Schumer stod i plenum och krävde att Rupert Murdoch skulle stoppa nästa sändning. Hans republikanska motsvarighet, Mitch McConnell, sa att Tuckers avslöjanden var skamlösa och skadade demokratin.

På tv öste kommentatorerna ut sitt förakt för Tucker. Dokumentärfilmaren Ken Burns sa att det påminde om nazisternas Potemkin-bakgrund (termen kommer från Katarina den stora och är infödd i Ryssland).

Efter allt som har hänt i USA sedan 2015 måste man undra om deras egna tvångstankar har gjort dem mentalt instabila. De kan inte skilja sanning från lögn och rätt från fel.

Polismannen Johnson kallades inte av kommittén den 6 januari. Han bara satt och väntade. Han förlitade sig på förstahandsinformation. Men Johnson tillhörde inte Pelosi krets. Någon hade satt en Trump-keps på honom när han försökte tvinga sig uppför trappan till Rotundan för att rädda några poliser. Den bilden räckte för att han skulle få sparken och förlora sin pension. Men Pittmann blev befordrad och är idag säkerhetschef vid Berkeley University i Kalifornien.

Tucker har punkterat en böld. Alla vet att det är omanipulerade inspelningar. Polisen stängde dörrarna till senaten. Demonstranterna kunde inte komma in. Ändå framställde media och demokraterna det som om de var i livsfara.

Det finns fortfarande 100 amerikaner i häkte som väntar på att få sina ärenden behandlade. Försvararna har bett om att få överlämna videoinspelningarna som skulle kunna visa vad som pågick. Justitiedepartementet och federala domare har blockerat tillgången till filmen. Detta är ett direkt brott mot amerikansk lag.

Lagen har blivit ett vapen mot folket.

Media gjorde QAnons shaman Jacob Chansley till symbolen för den 6 januari. Videorna visar hur han eskorteras runt av poliser som släpper in honom överallt. Han var på en guidad tur. För detta fick han 41 månaders fängelse.

När U.S.S. tillkännagav sin dom i november 2021. Tingsrättsdomaren Royce Lamberth beskrev Chansley, en marinveteran utan kriminalitet och en historia av psykiska störningar, som ”epiken” av den 6 januari och insisterade på att hans beteende var ”hemskt”. (Chansley anklagades inte för ett våldsbrott.) Han avtjänar för närvarande 41 månaders fängelse.

Runt 1 000 personer har hamnat i FBI:s ”dragnät”, den stora trålsäcken. Mycket tyder på att den 6 januari planerades, inte av Trump, utan av demokraterna, säkerhetsapparaten och med stöd av media. Det är samma rollbesättning som under Russiagate, vilket de gjorde i tre år.

Den 6 januari användes för att stämpla MAGA-rörelsen som terrorist och kriminalisera den. Många liv är förstört. Människor är rädda från förnuft och samling. Hela rättssystemet har omstrukturerats för att bekämpa extremismens vändning till höger.

Det är samma toner som i Västeuropa, inklusive Sverige.

FBI-chefen Christopher Wray har inte velat svara på hur många FBI-agenter och informatörer som fanns på plats den 6 januari. Folk hade vetat i flera dagar att något skulle hända. Ändå gjordes inga förberedelser. Det som gjordes var att försvaga säkerheten. Trump hade erbjudit 10 000 från nationalgardet. Men Pelosi tackade nej. Upprepat.

Under den särskilda kommitténs utfrågningar var ett ämne förbjudet: Nancy Pelosis roll och säkerhetsåtgärderna hon vidtog.

6 januari har stinket länge. Om folk ser att demokraterna, den djupa staten och media har kört ett spel de kan använda mot Trumpväljarna, efter att först ha stulit valet, har de genomfört en kupp inifrån.

Först sviker de folket, sedan vill de ställa dem inför rätta som terrorister.

Amerikaner kommer aldrig att förlåta ett sådant svek.

Men sådana är oddsen i denna amerikanska tragedi.

2024 kommer att bli en kamp om historien och om vem som ska ha makten.