Nyheter

Två flickskolor i Regensburg i Tyskland, en grundskola och en gymnasieskola, som båda drivs av stiftelsen St. Marien Schulen, uppmanar föräldrar att se till att deras döttrar inte går i skolan ensamma, utan se till att de går i grupp – oavsett vilken tid på dygnet det är.

I ett brev från stiftelsen uppmanas tjejerna att välja väl upplysta gator på vägen till skolan och ”till varje pris” undvika en närliggande park på vägen, skriver Die Welt. Bakgrunden är medierapporter om att två våldtäkter har skett i närheten, uppger den tyska tidningen.

Fallet blev allmänt känt eftersom brevet har spridits på internet.

Hans Lindner, som i 17 år varit rektor för de skolor som har totalt 1 200 elever, vill inte kommentera ärendet. Han har själv fått en del förfrågningar från pressen, men även mejl med hot.

Regensburg är en historisk stad med rötter tillbaka till antiken, och med sina 160 000 invånare och den UNESCO-skyddade Gamla stan, betraktas den ofta som en idyll.

Men parken, som ligger mellan skolan och järnvägsstationen, besöks av hemlösa och anses inte längre av lokalbefolkningen vara en säker plats i staden, även om inget av de anmälda fallen har resulterat i en våldtäktsdom. Men rån och våldsbrott finns i överflöd, uppger polisen.

Parken är också en uppehållsplats för unga manliga asylsökande, de flesta från arabländer, skriver Die Welt.