Nyheter

Frankrikes inrikesminister Gérald Darmanin, som har beordrat polisövervakning av alla katolska och protestantiska kyrkor i landet under påskhelgen, meddelade på söndagen att en man som ville attackera en kristen mötesplats har arresterats.

Enligt den franske ministern var den gripne mannen på väg att gå till handling, skriver Ouest-France och tillägger att Darmanin inte angav något datum för gripandet.

Så många som 13.500 poliser har utplacerats för att bevaka 4.530 platser för tillbedjan i landet, enligt den franska tidningen.

”Det kommer att vara särskilt lämpligt att insistera” på ”visuell kontroll av inflödet av människor för att upptäcka misstänkta individer” och att ägna ”särskild uppmärksamhet” åt ”fordon parkerade nära platser för tillbedjan och församling”, skrev ministern i ett memo och ett textmeddelande som gjordes tillgängligt för AFP.

Efter den senaste terroristattacken utanför Moskva, där 143 personer dödades, har Frankrike höjt sin beredskap till högsta nivå.