Kommentarer

Terroristen i Notre Dame-katedralen vet vad han gjorde när han skar halsen på människor i en kyrka. Han skulle skicka ett meddelande: Vi kommer att döda dig i ditt eget tillbedjan.

Berlingske kan inte se nonsens i det vita ögat:

Den misstänkta gärningsmannen sköts och sårades under gripandet och har därför nu lagts in på sjukhus. Hans bakgrund och motiv är fortfarande okända, men den franska antiterrorenheten undersöker honom för mord och konspiration med kriminella terroristnätverk, skriver Le Monde.

Det är det som en tidning som är lika försvagad som de värsta berättarna i trettiotalet talar om.

Tjetjenien som dödade Samuel Paty sa att det var ett meddelande till Macron om ödet som väntar på en otroende hund som förolämpar profeten.

Attacken mot kristna i en kyrka är en krigshandling. Men våra ledare och media har inte den moraliska styrkan att inse det. De ser bort.

Tidigare försvarschef Pierre de Villiers sa för några dagar sedan att Frankrike är i krig. Denna handling betonar att han har rätt.

Macron testas i sitt liv. Islams våld mot fransmän visar en stigande kurva: Ingen fransk regering har visat vilja att agera.

Alla västeuropeiska länder visar samma försvagning och pandemin har ytterligare försvagat samhället.

Genom att döda kristna i deras hus för tillbedjan visar islam vad målet är: att slå västerländska samhällen i deras innersta och heligaste.

Det är en krigsförklaring. Men våra ledare uppfattar inte längre hur djupt kniven går. För dem är kyrkan och kristendomen inte längre heliga.