Nyheter

En 38-årig kvinna greps i staden Arnhem i Nederländerna den 23 mars efter att ha meddelat att hon skulle riva sönder en kopia av Koranen. Det skriver NL Times.

Hon släpptes efter en kort tid, men förbjöds att komma in i byggnaden. Detsamma gäller Pegida-ledaren Edwin Wagensveld, som förra torsdagen blev avstängd i ett halvår av borgmästaren i Arnhem. Som svar på beskedet att han skulle bränna ytterligare ett exemplar av Koranen i staden, fanns en stor polisstyrka på plats. Till slut bestämde sig Wagensveld för att inte komma, skriver NU.nl.

Borgmästare Ahmed Marcouch, som föddes i Marocko, fruktade en upprepning av händelserna i januari, då en liknande aktion av Wagensveld ledde till allvarliga upplopp. Enligt kommunen fanns det också tecken på terrorhot. Wagensveld har meddelat att han trots allt tänker återvända till Arnhem under de kommande dagarna.

Polisen förklarade att kvinnan som greps häktades utifrån den lokala regeln att det är förbjudet att ”orsaka oordning genom provokativt beteende”.