Ur flödet/i korthet

Joe Bidens bristande vilja att göra något för att stoppa invasionen av illegala migranter gör att han har ”blod på händerna” på grund av morden som följer, tror Tom Emmer (R).

Resten av administrationen bär också ett stort ansvar, säger Emmer, som är den republikanska piskan i representanthuset, till Breitbart News.

Både Biden och Donald Trump besökte i torsdags. De två presidentkandidaterna har dock drastiskt olika resultat när det gäller att stävja illegal invandring, anser Emmer.

Emmer sa att den enda anledningen till att Biden ”till och med pratade” om immigration och gränsen är att det har blivit en ”politisk fråga”. Bidens besök vid gränsen bara var ett photo op.

Den pågående invasionen över gränsen i söder är det viktigaste politiska ämnet nu, anser Emmer.

– You got eight to ten million illegals that have come across our southern border because of Joe Biden and border chief Alejandro Mayorkas.

Han påpekade att Biden-regimen har vidtagit 64 åtgärder som syftar till att säkerställa att invasionen fortsätter.

– But that’s why I think he’s [Biden] flailing at this thing. And the people around him think they can just do some photo op.

Opinionsundersökningar visar att massinvandring har blivit ett stort politiskt problem för Biden och demokraterna, och 62 procent av väljarna stöder kravet från en grupp ledd av republikaner som vill ställa inrikessäkerhetssekreteraren Alejandro Mayorkas inför riksrätt. Hela 61 procent säger att de ser migrationspolitiken som ett ”mycket allvarligt ämne”.

Enligt Emmer är Biden direkt ansvarig för den enorma dödssiffran till följd av att fentanyl smugglats in i USA, samt för alla mord som begås av illegala migranter. Hela administrationen har blod på händerna, tror Emmer.

Emmer said that Biden “has blood on his hands. So does this entire administration, because they have not done the job of sealing the border and protecting Americans and their property.”

Nyligen dödades sjuksköterskan Laken Riley (22). En illegal migrant från Venezuela, Jose Antonio Ibarra (26), anklagas för att ha kidnappat och dödat Riley.

Borgmästare Kelly Girtz (D) i Aten, Georgia, anklagades nyligen för samma sak efter mordet på Riley.

Emmer sa vidare att republikanerna har vidtagit åtgärder, bland annat genom att godkänna H.R.”, en lag för att säkra gränsen i söder.

– Det gör gränsmuren färdig. Den reformerar villkorlig frigivning, presidentens befogenhet att bestämma vem som kommer in och hur många på årsbasis. Den reformerar asylrätten. Den avslutar catch and release och det återställer Remain i Mexiko.

Enligt Custom and Border Patrol kommer återupprättandet av Remain i Mexiko att minska strömmen av migranter med 70 procent, avslutar Emmer.

Les også