Nyheter

Mark Zuckerberg utsattes i fredags för att han avslöjade att FBI kontaktade Facebook i augusti 2020 och varnade för att en stor rysk desinformationsdump var precis runt hörnet. Kort efter avslöjade New York Post Hunter Bidens bärbara dator och Big Tech satte ner foten. Underrättelsekällor sa att den troligen planterades av ryssarna.

Zuckerberg sa detta i samtal med Joe Rogan.

 

”FBI, jag tror i princip kom till oss – några personer i vårt team och sa:” Hej, um, bara så att ni vet, liksom, ni borde vara i högsta beredskap. Det var – vi trodde att det fanns mycket rysk propaganda i valet 2016”, förklarade Zuckerberg för Joe Rogan. ”Vi har uppmärksammat att det i princip är på väg att bli någon form av dumpning – det liknar det. Så var bara vaksam.”

“The FBI, I think basically came to us — some folks on our team and was like, ‘Hey, um, just so you know, like, you should be on high alert. There was the — we thought that there was a lot of Russian propaganda in the 2016 election,” Zuckerberg explained to Joe Rogan. “We have it on notice that basically there’s about to be some kind of dump of — that’s similar to that. So just be vigilant.’”

Zuckerberg sa att de inte såg någon anledning att inte ta varningen på allvar.

”Vi tänkte bara, Hej titta, om FBI, som jag fortfarande ser som en legitim institution i det här landet, så är det en mycket professionell brottsbekämpning”, fortsatte Zuckerberg. ”De kommer till oss och säger till oss att vi måste vara på vakt om något. Då vill jag ta det på allvar.”

“We just kind of thought, Hey look, if the FBI, which, you know, I still view as a legitimate institution in this country, it’s a very professional law enforcement,” Zuckerberg continued. “They come to us and tell us that we need to be on guard about something. Then I wanna take that seriously.”

Men detta var inte FBI:s enda strävan att lägga locket på den bärbara berättelsen. FBI-ledningen beordrade agenterna att inte göra något med den bärbara datorn.

Dessutom kontaktade FBI Senaten och gav samma varning som till Facebook: Den bärbara datorn planterades av ryssarna. FBI satt på den bärbara datorn och visste att det inte var sant. Det var de som ägnade sig åt desinformation, strax före ett val. De ville att Biden skulle vinna. Sådan inblandning från den federala polisen är aldrig tidigare skådad i amerikansk historia.

Medan FBI kommunicerade med Facebook förbjöd FBI:s ledning agenter från att utreda Hunter Bidens bärbara dator förrän efter att valet 2020 beslutades, enligt whistleblowers som gick fram till senator Ron Johnson (R-WI). Whistleblowers sa att FBI inte ville undersöka den bärbara datorn eftersom de var rädda att ett offentligt avslöjande skulle förändra resultatet av valet 2020:

While the FBI was communicating with Facebook, the FBI’s  leadership forbade agents from investigating Hunter Biden’s laptop until after the 2020 election was decided, according to whistleblowers that came forward to Sen. Ron Johnson (R-WI). The whistleblowers said the FBI did not want to investigate the laptop because it was afraid public disclosure would alter the outcome of the 2020 election:

 

https://www.breitbart.com/politics/2022/08/27/fbi-does-not-deny-it-warned-facebook-imminent-dump-russian-propaganda-before-hunters-laptop-story-broke/