Nyheter

Flera stater i USA försöker bli av med DEI (diversity, equality of outcomes, inclusion) i sina institutioner. Florida visar hur lätt det kan göras, om bara den politiska viljan finns. Frågan nu är om andra institutioner kommer att följa efter.

University of Florida (UoF) säger att de avskedar alla DEI-anställda, stänger DEI-kontoret och avslutar DEI-kontrakt med externa leverantörer. De som blir av med jobbet får tolv veckors uppsägningstid, sedan är det över, skriver Wall Street Journal på ledarplats.

UoF sparar fem miljoner dollar genom att göra sig av med DEI-personalen och dessa medel ska överföras till ”en rekryteringsfond för fakulteterna”.

That’s a wrap, folks.


Ben Sasse, rektor vid University of Florida. Foto: UoF

Åtgärderna syftar till att få universitetet att arbeta i överensstämmelse med en förordning från Florida Board of Governors från 2023 som anger att delstatsuniversitet inte kan ”använda några statliga eller federala medel” för att ”främja mångfald, rättvisa och inkludering.”

Dessutom försöker UoF inte återuppliva DEI under andra begrepp (same shit, new rapping), som många andra universitet och andra institutioner. De som blir av med jobbet erbjuds att söka andra tjänster vid universitetet, men dessa tjänster omfattar inte verksamhet med anknytning till DEI.

På så sätt avskaffas DEI samtidigt som man försöker ta hand om de anställda som berörs, så länge de har förmåga och vilja att arbeta för att främja högskolans akademiska framgång.

WSJ berömmer universitetet i sin ledare.

It’s encouraging to see a major university get back to its core mission of educating young people in math, physics, engineering, literature and the arts.

Särskilt lovvärt är det att universitetet vägrar köpa saker från leverantörer som fortsätter med DEI-tjafset.

Presidenten för UoF, Ben Sasse, sa i en intervju med WSJ i januari att han stöder ”de bästa delarna av mångfald och inkludering”.

The problem, he said, “is the E,” meaning the substitution of “equity” for “equality,” which supplants the American idea that equal opportunity is the key to a just society.

Genom att ersätta equality (lika möjligheter) med equity (lika utfall) avskaffar man alltså den amerikanska idén om att lika möjligheter är nyckeln till ett rättvist samhälle.

(Eftersom Googles woke Gemini befinner sig i snålblåsten är det värt att notera att Google översätter equity med rättfärdighet.)

DEI-vågen exploderade för några få år sedan, och väldigt snart var så gott som alla amerikanska institutioner och stora företag infekterade av detta postmoderna tankesätt. För att kväsa denna pest krävs ledarskap. WSJ berömmer Florida för att ha gått i spetsen för rörelsen mot ett splittrat politiskt maktspel som beväpnar ras, kön och HBTQ-ideologi.

Vem vill ta nästa steg? Finns det sådana ledare här?