Ur flödet/i korthet

Här är en fråga som aldrig ställs i media: Hur överlever invånarna i de tältläger som har slagits upp kring många amerikanska, brittiska, australiensiska och franska universitet?

Det kommer garanterat att intressera de unga och halvunga som funderar på en karriär som professionell demonstrant.

Men de kan ta det lugnt, eftersom nya avslöjanden visar att antisemiterna finansieras av det som i USA kallas ”dark money”. Framträdande bland dessa mörka krafter är George Soros, som har spenderat stora summor pengar för att underminera västvärlden.

Han vill ändra historiens gång, säger han.

Det är ingen större bedrift att vara Hamas-anhängare om man får betalt för allt – och dessutom behöver man inte möta Israels väpnade styrkor själv.

En talesperson för New York Police Department har på X precis noterat att vad som ursprungligen kan ha varit ett uppriktigt försök att genomdriva elevernas konstitutionella yttrandefrihet har utvecklats till en affärsverksamhet. Det är pengar i det.

Som han skriver: ”NYPD [New York Police] ser samma grupper av demonstranter dyka upp varje natt, oavsett budskap. Ibland byter de sida beroende på vilken vecka det är. Dessa agitatorer fortsätter att spy ut hat och antisemitism.”

I nuläget är det lukrativt med judehat, och George Soros står redo med plånboken – bara hans betalda bråkmakare lovar att skapa anarki och på så sätt fälla den västerländska civilisationen.