Ur flödet/i korthet

Det finns en mindre känd lag som kan tillåta icke-medborgare att rösta i det kommande presidentvalet 2024. Vad innebär denna lag och hur stoppar vi illegala invandrare från att stjäla valet åt Joe Biden? True the Vote-grundaren Catherine Engelbrecht kom till Tucker för att slå larm.

Tucker [00:00:00] Så under de senaste, låt oss säga tio åren, har våra ledare, det vill säga det demokratiska partiet, det så kallade näringslivet, och faktiskt många republikanska ledare, låtit tiotals miljoner utlänningar komma in i vårt land i strid med federal lag och mot vår vilja. Frågan är nu, varför har de gjort det?

Och förresten ska vi säga att de inte bara släppte in dem, utan betalade för att de skulle komma antingen landvägen genom Latinamerika, genom Mexiko och vår södra gräns eller med flyg från resten av världen. Amerikanska medborgare har betalat för det. Och när de anländer får de naturligtvis hela paketet med federala förmåner, även det på skattebetalarnas bekostnad. Men frågan kvarstår: Varför? Varför ta in så många människor på så kort tid i strid med lagen? Under tidigare generationer var motivet uppenbart. Bönder ville till exempel ha billig arbetskraft. Vi behövde hjälp. Eller det var åtminstone argumentet. Men ingen använder det argumentet nu, för det går inte att göra.

Det finns ingen ekonomisk motivering för att ta in tiotals miljoner människor med utbildning under genomsnittet och utan modern kompetens. Men det är precis vad vi har gjort, för vi behöver naturligtvis inte hjälpen alls. Vi har ingen tillverkningssektor. Jordbruket är till stor del automatiserat. Och naturligtvis kommer artificiell intelligens att göra många amerikanska arbetare överflödiga, eftersom de jobb som människor gör nu kommer att utföras av maskiner.

Så det finns inget sätt att, utifrån ekonomiska grunder, motivera en massinvandring år 2024.

Så, än en gång, varför händer detta? Det sker av politiska skäl. Detta händer för att det Demokratiska Partiet har slutat göra reklam för sig själva inför det amerikanska folket. Så för att behålla makten, ja för att utöka sin makt och styra den enpartistat de vill ha, kommer de att behöva en helt ny väljarkår. Och det här är deras väljarkår. Utlänningar kommer att välja dina ledare. Du får inte välja ledare i andra länder, men utlänningar kommer att välja dina ledare, även i detta val, det här presidentvalet 2024.

Hur skulle det fungera? Det är olagligt, säger du? För illegala utlänningar att rösta i ett federalt val? Det är faktiskt inte olagligt. Det visar sig att kongressen har antagit något i amerikansk lag, i den federala koden, en formulering som, utan att vi andra vet det, gör det lagligt för illegala utlänningar att rösta i federala val om de tror att de är medborgare. Det [medborgarskap] är en uppfattning. Visste du det? Vi visste det inte. De flesta visste inte. Catherine Engelbrecht hittade just denna bestämmelse i amerikansk lag. Det är sånt hon läser eftersom hon är grundaren av True the Vote och har arbetat med de här frågorna i några år nu. Och hon är med oss ​​för att förklara vad hon hittade. Catherine Engelbrecht, tack så mycket för att du är med oss.

Catherine Engelbrecht [00:02:51] Åh, tack för att jag får vara med.

Tucker [00:02:53] Så skulle du ha något emot att förklara det som vid första anblicken verkar vara en väldigt långsökt idé: att den amerikanska lagen just nu när vi talar skulle tillåta illegala utlänningar att rösta i det kommande presidentvalet. Hur skulle det fungera?

Catherine Engelbrecht [00:03:07] True the Vote, organisationen som jag grundade för några år sedan, har länge varit involverad i att titta på noggrannheten i röstlängder, och vi har länge hävdat att felaktiga röstlängder leder till felaktiga val. Så med det som bakgrund har vi varit mycket bekymrade över bristen på förmåga att bestämma medborgarskapsstatus, inte bara för grupper som vår, utan även för staterna själva.

De kan inte komma tillräckligt nära en databas över medborgarskapsstatus för att fatta bra beslut. Det fick mig att titta lite djupare, för som du så riktigt säger, det finns ett motiv här. Så vad kan det vara? Vi har sett många, många videor av människor som kommer över gränsen och pratar om att de är exalterade över att få rösta på Joe Biden och hävdar att de är medborgare. Men ändå hör vi debatter i kongressen där kongressledamöterna säger att man inte kan göra så. Man behöver inte vara orolig, för icke-medborgare kan inte rösta. Det är att begå mened. Det är ett brott.

Så, okej, vi tittade noga på brottsbalken, och paragraf 18 gjorde oss helt förbluffade, för när man läste igenom hela vägen – där finns en lista över alla bestämmelser som anger att icke-medborgare inte får rösta i federala val, och beskriver påföljderna om man gör det – så man måste därför scrolla hela vägen ner till det finstilta. Och om man gör det så kan man läsa att icke-medborgare kan rösta ostraffat om de, vid den tidpunkt när de röstar, tror att de är amerikanska medborgare.

Tucker [00:04:47] Jag menar, det verkar galet. Jag menar, jag tar ditt ord för det. Jag är inte advokat eller expert på federal lag, men finns det något annat brott där ett sådant argument skulle accepteras? Om jag kan bevisa att jag inte visste att jag rånade en spritbutik och hade en pistol i handen. Jag krävde pengar, men jag trodde inte att det var ett rån. Skyddar detta mig från att bli åtalad för att ha rånat en spritbutik?

Catherine Engelbrecht [00:05:07] Nej, definitivt inte. Men jag skulle säga att idén om ”uppfattning” är något vi har stött på tidigare i förhållande till bostadsort. När vi har gått igenom väljarlistorna och man ser personer som är folkbokförda, men de är folkbokförda i obebyggda tomter, de är folkbokförda i fastfood-restauranger och så vidare. Man får också svar från staten: ”Ja, men du vet, bostadsorten är en uppfattning.” Detta tar det till en helt annan nivå. Och jag ska säga dig, att det som verkligen oroar mig, Tucker, är att när vi upplevde 2020 och vi såg landskapet förändras, hur laglösheten tog fäste, då tittade vi bara på från sidlinjen och sa att det inte kunde vara som det verkade. Det kan väl inte stämma att man har gått över till massutskick av valsedlar och obevakade valurnor och valarbetare från tredje part som inte har rätt utbildning för att stödja alla olika processer. Det kan väl inte vara som vi tror? Men när det faktiskt var så, så har man bara några dagar på sig att plocka upp bitarna och bevisa vad som verkligen hände. Jag ser det här igen nu, år 2024, typ samma sak. Så det är min förhoppning att vi kan väcka amerikaner och kräva ansvar före november så att vi kan avgöra om medborgarskap verkligen är en uppfattning.

Tucker [00:06:37] Får jag fråga om själva lagen, paragrafen du hänvisar till? Tror du att det antyder att utlänningen, eftersom propositionen här är att vi tillåter utlänningar att välja våra ledare, vilket naturligtvis är vansinnigt. Men är lagen skriven på ett sådant sätt att utlänningen inte kommer att straffas för att ha röstat i våra val? Men kommer den rösten fortfarande att räknas? Vet vi det?

Catherine Engelbrecht [00:07:01] Det är en bra fråga, men valsedlar är anonyma. Så när röstsedeln har avlagts, antingen per post eller när den har skilts från kuvertet den låg i när den fördes till den centrala räkningen… Man inte säga vem som röstade om kuvertet har separerats från röstsedeln. Och med en maskin kan man definitivt inte se det. Så nej, det finns inget sätt att dra tillbaka det. Därför är det livsviktigt att vi har koll på det här och har en nationell diskussion om stigen vi går nedför nu. Det är ett mycket, mycket farligt förslag. Och jag tror att det har hållits hemligt för situationer som den nuvarande.

Tucker [00:07:45] Så bara för att klargöra, när utlänningar, utlänningar har röstat i vårt val, och jag tror inte att vi får välja Kinas president, eller hur?  Men när deras medborgare röstar i vårt [val], tillsammans med medborgare i länder över hela världen, finns det bokstavligen ingenting vi kan göra åt det när de väl har röstat. Vi måste leva med det. Ja, leva med resultatet.

Catherine Engelbrecht [00:08:05] Men lev med resultatet. Och så, du vet, lycka till med att försöka bevisa det, eftersom röstlängderna över hela landet är ett skämt. Jag menar, i den privata branschen, hela dagen, varje dag, löser privata företag frågor om identitet, hemvist och medborgarskap i realtid. Det finns data för att göra det. Tekniken finns för att göra det. Jag menar… Du vet, Google vet att varje gång mitt hjärta slår, finns data där och är tillgängligt för att spåra vad man vill spåra. Men trots detta ges inte stater tillgång till databaser som kan hjälpa till att fastställa medborgarskap i stor skala. De får en slags bakdörrsåtkomst till en databas som heter Save, där man kan kontrollera en applikation i taget. Det är inte en rimlig lösning. Så det är något jag verkligen tror att vi kan vakna till dagen efter valet, att vi får säga: ”Vad var det som just hände?” Och då finns det inget sätt att ångra det vid den tidpunkten. Vi måste ta det på förhand. Vi måste ha den här debatten. Vad innebär det att vara medborgare? Är det verkligen en fråga om uppfattning när det kommer till rösträtt?

Tucker [00:09:11] Jag menar, jag tror inte att det finns mycket debatt om det, eller hur?

Catherine Engelbrecht [00:09:15] Det borde inte vara det.

Tucker [00:09:15] Jag kan inte föreställa mig att någon skulle ta det offentligt ändå. De försvarar aldrig sina ståndpunkter i alla fall. Men jag tror inte att man kan hitta en person. Man skulle kunna säga att, ja, en utlänning ska få välja dina ledare för att han tror att han är medborgare. Skulle någon anföra det argumentet?

Catherine Engelbrecht [00:09:31] Man skulle inte tro det. Men någon gjorde det, för det är vår lag. Det står i avsnitt 18 i den amerikanska strafflagen. Om utlänningen, vid den tidpunkt då han eller hon röstade i strid med underavsnittet, rimligen trodde att utlänningen var medborgare i USA, får han eller hon inte åtalas. Jag har visat detta för lagstiftarna. Jag har visat det för immigrationsadvokater, jag har visat det för våra juridiska ombud. Och de tittar bara tomt tillbaka, som… Hur, hur kan det ha hänt? Men det är bokstavligen den sista bestämmelsen i denna del av lagen. Så man måste läsa det finstilta. Jag råkade läsa den och här är vi.

Tucker [00:10:27] Finns det något tvivel om att den överväldigande majoriteten av illegala invandrare kommer att rösta på Demokraterna när de röstar? Och kommer de att rösta?

Catherine Engelbrecht [00:10:36] Du vet, jag kan definitivt se att de icke-statliga organisationerna och de organisationer som för dem in i landet förbereder dem för det syftet. Det verkar vara väldigt tydligt. De får omedelbar tillgång till alla typer av sociala program. Som en del av ansökan och som automatisk röstregistrering har dessa sociala program en funktion. Stater får inte begära medborgarskap, bevis på medborgarskap vid registrering. Jag menar, det är lager på lager på lager av dysfunktion.

Tucker [00:11:08] Biden-administrationen registrerar illegala utlänningar för att rösta när de kommer hit.

Catherine Engelbrecht [00:11:13] De skapade definitivt alla de där webbplatsinställningarna för att kunna göra det. De registrerar dem för statligt sanktionerade program som Medicaid, som Affordable Care Act. De ger dem tillgång till matkuponger, logi och andra välfärdsprogram. Alla dessa program kommer med en ansökan, en väljarregistrering. Så det är inte alls otänkbart att det faktiskt är precis vad som händer, att icke-medborgare registreras och att staterna inte har något sätt att hindra det. Och om man tas på bar gärning, så kan man hänvisa till avsnitt 18 som säger att det bara var ens uppfattning. Så ingen skada, inga misstag och det kommer att vara för sent.

Tucker [00:12:07] Jag menar, så valet verkar redan riggat.

Catherine Engelbrecht [00:12:10] Om vi ​​inte gör något åt ​​det, tror jag att det är det. Det blir det troliga resultatet. Du vet att jag upplevde det 2020. Det var så många. Det var ett krig med tusen fronter. Det var så mycket som hände. Laglösheten rådde. Vi ser samma typ av konstruerat kaos idag, men vi har möjlighet att föregripa det. Vi måste bara kräva det. Vi måste kräva en transparent granskning av röstlängderna för att säkerställa att de registrerade uppfyller kriterierna gällande identitet, bosättning och medborgarskap. Det finns data för att göra det. Teknik finns för att göra det. Det kan lätt göras. Vi måste kräva det, för denna fälla hotar allt vi vet om vår konstitutionella republik.

Tucker [00:12:55] Det verkar som om systemet havererar. Jag vill inte att det ska haverera men det här är galet. Och om de som hanterar systemet har för avsikt att få det att fungera är det svårt att veta hur det ska göras. Man vet att det fortsätter.

Catherine Engelbrecht [00:13:08] Ja, jag delar din oro. Det verkar som om det är avgjort. Men det amerikanska folket är anledningen till hopp. Det finns inget vi inte kan göra om vi håller ihop och gör avtryck i ett givet ämne. Det här är bara något som ingen verkar veta om. Det gjorde åtminstone inte vi förrän nyligen. Jag har inte talat offentligt om det förrän nu eftersom jag ville vara säker på att jag förstod att det jag läste hade den tyngd det verkar ha. Och jag har inte hittat någon som har fått mig att avstå från denna övertygelse. Att det är oroande är en underdrift.

Tucker [00:13:59] Ja, det är det definitivt. Jag har inte ens några fler frågor eftersom jag är så störd av det du just sa. Jag hoppas att du kommer tillbaka. Catherine Engelbrecht, tack så mycket.

Catherine Engelbrecht [00:14:06] Tack.