Nyheter

Tio demonstranter greps vid University of South Florida (USF) under en anti-israelisk demonstration som snabbt förvandlades till kaos.

Förra veckan greps tio vid University of Florida (UF). En universitetstalesman sa att det inte driver ett dagis och att anti-israeliska agitatorer som bryter mot reglerna kommer att mötas av konsekvenser. Mer om det längre ner på sidan.

En av de som greps vid USF, 39-åriga Atah Othman, hittades med ett skjutvapen. Han släpptes på onsdagskvällen efter att ha betalat borgen, skriver Fox News.

Polisen var tvungen att använda sig av tårgas efter att omkring 75 till 100 demonstranter anlände till campus i Tampa på tisdagsmorgonen med träsköldar, paraplyer och tält. Vissa var inte anslutna till universitetet.

Under dagen såg myndigheterna inlägg på sociala medier där deltagarna uttryckte sin avsikt att ta med vapen för att göra motstånd mot personal och polis vid universitetet.

Efter att ha förklarat att demonstrationen inte längre var laglig, ryckte polisen in med tårgas för att tvinga demonstranterna att skingras innan de gjorde arresteringar.

Det var Democratic Society (SDS), som anordnade tisdagens evenemang. Det finns lite information om gruppen, men den tycks vara en del av Students for a Democratic Society (SDS), som var en radikal studentorganisation i USA på 1960-talet.

En talesperson för universitetet sa till Fox News Digital att varje student som arresteras kan bli föremål för sanktioner.

Vi är inget dagis

I torsdags greps tio demonstranter vid University of Florida, i staden Gainesville. De hade slagit läger på universitets torg. Sju av dem var studenter.

Ledningen på universitetet fick beröm av konservativa för att de förklarat att det ”inte är ett dagis” och att anti-israeliska agitatorer som bryter mot reglerna kommer att mötas av konsekvenser.

Efter gripandet sa universitetets talesperson Steve Orlando:

– Det här är inte komplicerat: University of Florida är inte ett dagis, och vi behandlar inte demonstranter som barn – de känner till reglerna, de bröt mot reglerna och de kommer att möta konsekvenserna.