Doc-TV

27 kr literen, oljen i 120 dollar. SAS la frem underskudd på over en milliard, mindre enn for ett år siden, men ingen kan kjøre med milliarder i underskudd år etter år. Hvor skal pengene komme fra? Tyskland skal bruke 100 milliarder euro på å ruste opp forsvsret. De har latt det forfalle så det skal mye til å rette det opp. Samme i Norge og Danmark.

Ubalansen overfor USA er større enn noen gang.

Danmark har gitt våpen for to milliarder til Ukraina, deriblant haroon-raketter som kan ta ut russiske skip i Svartehavet. Høyt spill.

Danmark skal 1. juni stemme over forsvarsforbeholdet overfor EU. Mette Frederiksen så sitt snitt da Putn gikk inn i Ukraina. Nå kunne danskene skremmes til  å stemme for å fjerne forbeholdet, som altså gjør at Danmark står utenfor det militære samarbeidet.

EU med Macron i spissen har planer om å bygge en EU-hær. Men dit er det langt frem. Først må Tyskland, Danmark og Norge gjenreise sitt forsvar. Det blir ikke billig. Hvis det skal finnes friske penger til en EU-hær må det ilegges nye skatter, på toppen av strømsjokk, energisjokk og grønne skifter.

Vet politikerne hva de driver med?

Videoen er klar til å sees via Odysee, der vi nå har en egen Podcast kanal! Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto: