Nyheter

Under söndagskvällen utsattes frihetsforumet Flashback för en spamattack. Under söndagen publicerades ett antal nya trådstarter med identiskt innehåll Posten som postades om och om igen innehöll en länk till en sajt som marknadsför billiga konton hos olika streamingtjänster. Annonsen har publicerats inom så skilda ämnen som ”Ekonomi”, ”Hem, bostad & familj” ”Livsstil” och ”Politik”.

Skärmdump Flaschback

”Hej Flashback, vi har öppnat en shop för billiga konton som vi tror att ni kommer gilla” inleds inlägget som innehåller en länk till en sida som utger sig för att marknadsföra olika streamingstjänster”.

Annonsen har publicerats av många olika användare, som i många fall har varit registrerade i flera år.

Möjligheten att lägga upp nya inlägg stoppades av Flashback administratörer. Men attacken fortsatte – med nya strådstarter med rubriker som ”ni vinner aldrig” där angriparen lovar att aldrig ge sig.

Flashback har tidigare utsatts för flera attacker från hackers.  2007 kom hackers över en databas över samtliga Flashbacks medlemmar med registreringsinformation, och denna databas fick vänsterextremisten Martin Fredriksson tag på. Via Fredrikson hamnade databasen sedan hos Robert Aschbergs vänsterextrema övervakningsbolag Piscatus, som idag heter Acta publica.  Läckan ledde till att en stort antal personer på högerkanten blev uthängda och jagade i media för sina, som de trodde, anonyma inlägg på Flashback.

Ingen från Flashback har ännu uttalat sig om spamattacken.