Nyheter

Christian Peterson, också känd som förtalsombudsmannen frias av Göteborgs tingsrätt från förtal.

Det hela har handlat om några inlägg på Twitter från 2021. I ett antal inlägg så hängs ett par ut när de sysselsätter sig med olika sexuella aktiviteter. Paret har varit extremt öppna med sin sexualitet och generöst delat med sig av sitt sexliv på sociala medier.

Bland annat så har kvinnan lagt ut flera bilder med sexuellt innehåll på sociala medier där hon har sex med män på sin arbetsplats. Kvinnan var då anställd av ett privat vårdbolag.

Kvinnans bilder sprids senare från Christian Petersons Twitterkonto tillsammans med nedsättande omdömen om hennes och hennes mans livsstil. Peterson polisanmäls av paret och åtalades för grovt förtal.

I en dom från Göteborgs Tingsrätt så frias Christian Peterson från förtalsanklagelsen. Domstolen anser visserligen att det ”måste varit uppenbart för vem som än har publicerat inläggen” att de utsatt ”målsägandena för andras missaktning”

Däremot anses det inte bevisat att det är Peterson som skrivit inläggen. Peterson har i förhör sagt att han delat Twitterkontot med ett tiotal andra personer som arbetat för ”Örgryte Media Solutions”. Något som backas upp av vittnen.
Det går alltså inte att med säkerhet säga att det är Peterson som skrivit inlägget och då måste tingsrätten fria.