Nyheter

I tisdags besökte energi- och digitaliseringsministern Khashayar Farmanbar (S) delar av Kalmar län. Ministern ville besöka bageri Guldkringlan i Vimmeby men fick  nobben – Vi vill inte ha besök av honom, säger Guldkringlans vd Joakim Hesselgård.

Det är Dagens Vimmerby som rapporterar om Khashayar Farmanbar misslyckade politikerbesök Under sitt besök i Vimmerby ville energiministern besöka bageri Guldkringlan i Vimmerby. Besöket blev aldrig eftersom Guldkringlan valde att nobba honom.

– Vi fick förfrågan om att ta emot energiministern, men tog beslut i vår styrelse om att säga nej. Istället för att han ska stå i tidningarna och berätta att allt är guld och gröna skogar är det bättre att göra något. Det är bättre att han sätter fart och gör något innan företagen går omkull, säger Guldkringlans vd Joakim Hesselgård.

Bageriet var också rädda för att deras syn inte skulle komma fram.

– Vi var rädda för att inte komma till tals och då valde vi att tacka nej. Vi var inte intresserade och ville inte genom den publiceringen i tidningarna för att samla pluspoäng inför ett val. Guldkringlan är helt neutrala mot alla partier, men vi tycker att den energipolitiken som bedrivits inte gagnar oss. 

Det var på lördagen som bageriet fick förfrågan om att ta emot energiministern.

– Svaret vi fick var mer eller mindre att vi hör vad ni säger. De accepterade det. Som företag har inte Guldkringlan någon politisk inriktning och det här är ingen politisk agenda från oss. Men vi tycker inte att man ska samla pluspoäng på oss som företag. Hade besöket handlat om att se hur vårt företag är, så hade han varit mer än välkommen. Vill man stå och predika energipolitik som vi tycker är skadlig för oss, så är vi inte intresserade.

Guldkringlans elkostnad har stigit från 25 000 till 100 000 kronor i månaden.

– Då tycker vi att det är bättre att göra något åt det, än att stå och predika hos oss.

Ministerns misslyckade besök har uppmärksammats på twitter av riksdagsledamoten Carl-Oskar Bohlin, som är närings- och energipolitisk talesperson för Moderaterna

https://twitter.com/CarlOskar/status/1563392066503094272?s=20&t=rc43-rrp8dWhli3qAqOXiA

Bild: Twitter