Nyheter

Poddaren Nick Alinia  har på sin twitter publicerat ett videoklipp där han konfronterar den tidigare socialdemokratiske ministern Ardalan Shekarabi om socialdemokraternas besök i Iran 2016. Den tidigare socialdemokratiske minister duckade frågorna och blev märkbart irriterad. 

Poddaren Nick Alinia  sprang på socialdemokraten Ardalan Shekarabi på en demonstration som ägde ägde rum lördagen den 29:e oktober på Sergels Torg mot den Iranska regimen.  Nick Alinia konfronterade  den tidigare ministern om mötet med den iranska regimen 2016.  Nick Alinia frågar den tidigare socialdemokratiska ministern om det inte är hyckleri att stå och skaka hand med Irans utrikesminister och nu demonstrera för folket och mot regimen. Han frågar också om Shekarabi ångrar statsbesöket i Iran.

– Tycker du inte det är lite hyckleri att stå och skaka hand med Irans utrikesminister och nu låtsas vara på folkets sida? frågar han Shekarabi i videon.

– Det är inte hyckleri. Sverige hade då relationer till Iran, ett möte som till en tredjedel handlade om mänskliga rättigheter. Sverige, genom statsministern, på högsta nivå framförde kritik om de arbetare som…, svarar Shekarabi men får snabbt en motfråga av Alinia.

– Vad framförde du för kritik? Det såg ut som ni hade väldigt trevligt nämligen.

Då svarar Shekarabi att Nick Alinia sprider lögner. I samtalet med Nick Alinia hävdar att Shekarabi  aldrig har krupit för en regim.

– Jag har aldrig krupit för en regim, säger en uppretad och irriterad Shekarabi.

Det Nick relaterar till är de bilder som spridits från den socialdemokratiska regerings besök i Iran. Ett besök som den dåvarande regeringen med Stefan Löfven (S) som statsminister, fick kritik för då många menade att de socialdemokratiska ministrarna kröp för regimen i Iran när de besökte landet.

Trots den smått hetsiga mötet mellan Nick och Ardalan slutade pratstunden med Shekarabi enligt Alinia bra

– Både min pappa och Ardalans mamma var där. Efter ett tag kom de båda in i diskussionen och den började handla om mitt ordval av ett persiskt ord och Ardalan lämnade. Jag hade då ett trevligt samtal med hans mamma, och pappa sa till henne att han hoppades hon inte tyckte det hela var obehagligt osv. Så jag och hans mamma lämnade på god fot, säger han till Samnytt.