Kultur

”Vi är rasister” är namnet på Tito Salazars show som han skulle haft på klassiska ståuppklubben Big ben i Stockholm. En vecka före uppträdandet så avbokade Big Ben det hela då de var oroliga över att namnet på showen skulle tolkas fel.

Tito Salazars rör ett känsligt ämne då showen handlar om ”hur fördomsfulla människor med invandrarbakgrund kan vara” och ”hyckleriet bland de som är snabba med att dra rasistkortet”´. Det var detta han ville göra en standupshow kring men ägarna hade inte samma syn på det hela och var rädda för att allt skulle tolkas fel. 

Ägaren som, enligt Göteborgs-Posten, tog beslutet att ställa in showen är Aca Kojadinovic.

– Det är bara på grund av rubriken som avbokningen skedde. Det står tydligt, Big Ben – och sen ”vi är rasister”. Jag har sett Tito även om jag inte känner honom personligen. Men det här är fel, folk kan feltolka det, säger Kojadinovic till Göteborgs-Posten.

Tito Salazar är besviken över att inte få uppträda på den populära humorklubben, men har viss förståelse för beslutet, säger han till Aftonbladet. 

Ägarna har varit med om ett drev där många pratade illa om Big ben på internet för att deras komiker är så himla frispråkiga och det tror jag att de försöker undvika nu, säger han till Aftonbladet och fortsätter.

Även om jag är arg så förstår jag att de inte vill ha liknande drev mot sig igen, de är väl rädda.

Den inställda showen på Big Ben bekymrar inte Tito Salazar då han fått två nya bokningar. 

Nu har två andra arrangörer hört av sig till mig och frågat om jag vill köra showen hos dem, så jag blev jätteglad.

Documents Roger Sahlström ringde upp Tito Salazar för att kolla temperaturen på humorn i Sverige.

Biljetter till showen kan du köpa här

https://billetto.se/e/standupshowen-vi-ar-rasister-med-tito-salazar-montecinos-malin-butler-jari-ruotsalainen-biljetter-682034