Nyheter

Om vi ​​inte hanterar laglig migration kommer Europa inte att kunna lösa sitt demografiska problem, säger EU:s kommissionär för demokrati och demografi Dubravka Šuica och pekar samtidigt på Afrika som kontinenten med den yngsta befolkningen.

Det är i en intervju med Euractiv, ett medieföretag som specialiserat sig på nyheter från EU-systemet, som Šuica presenterar sina visioner för befolkningsutvecklingen i Europa, där hon konstaterar att det är få födslar.

EU-kommissionären, som också är vice ordförande i EU-kommissionen, är oroad över att Europas andel av världens befolkning enligt prognoser kommer att minska från 10 procent i dag till 4 procent 2070. ”Vi måste balansera detta, och att Det är därför vi är intresserade av global demografi, säger hon.

Šuica hävdar att migration kommer att vara nyckeln till att upprätthålla den demografiska balansen mellan Europa och andra delar av världen, trots att det är ett känsligt ämne, och hon lyfter särskilt fram den afrikanska kontinenten – världens yngsta.
Vi försöker ha ett nära samarbete med Afrika, tillägger EU-kommissionären, som kommer från Kroatien och är vice ordförande i EPP-gruppen, en sammanslutning av nominellt konservativa partier i Europa.

I en FN-rapport från år 2000 med titeln ”Replacement Migration” – replacement migration – ställer undertiteln frågan: ”Is it A Solution to Declining and Aging Populations?” – finns det en lösning för minskande och åldrande befolkningar?

För Šuica tycks svaret på frågan därför vara ”ja”. Påståenden om att Europa genomgår befolkningsförändringar på grund av låga födelsetal och hög invandring avfärdas ändå ofta som en ”konspirationsteori”.