Nyheter

Den muslimska hatpredikanten Zakir Naik har bjudits in av Qatar för hålla föreläsningar om islam under fotbolls VM, rapporterar indiska Firstpost.

Naik är förr i Indien, där hans organisation Islamic Research Foundation förbjöds år 2016 för att organisationen uppmuntrande ”känslor av fiendskap, hat och illvilja mellan olika religiösa grupper”, genom att förespråka hat och terrorism.

Naik driver det islamistiska tv-bolaget Peace TV, som är ett av världens största religiösa tv-bolag med över 200 miljoner tittare världen över. Peace TV är förbjudet i Indien, Bangladesh, Kanada, Sri Lanka och Storbritannien då kanalen uppmuntrat till terrorism.

Efter att Indiska myndigheter åtalade Naik för penningtvätt flydde han till Malaysia där han hållit sig undan den indiska rättvisan seden 2017.  Naik har förbjudits från att tala offentligt i Malaysia för att skydda ”den nationella säkerheten”.

Naik bannlystes av Theresa May i Storbritannien när hon var inrikesminister, efter att han hyllat Usama bin Ladin och sagt att ”alla muslimer borde vara terrorister”