Nyheter

En lärarinna i invandrartäta Järva berättar för Expressen om hur det är att dagligen bli kallad hora och ”smutsig” av eleverna.

Expressen skriver om läraren “Gunvor” som beskriver arbetet på en skola i Järvaområdet. Hon berättar för tidningen hur eleverna kallar henne smutsig för att hon är vit och kristen.  De kan exempelvis skrika: ”Rör mig inte, du är smutsig.”, säger hon till Expressen. Återkommande får lärarinnan höra att hon är en hora av eleverna.

Gunvor berättar för Expressen att hon jobbat som lärare i Järva i många år. Hon beskriver hur föräldrar kommer till föräldramöten iklädda skottsäkra västar. Hon säger att hon själv överväger att skaffa sig en skottsäker väst. Efter att ha tillrättavisat en elev utsattes hon för hot, och eleven och hans gäng kom till hennes bostad och försökte ta sig in.

Gunvor beskriver för Expressen en arbetsplats och skola i fullständig kaos och det som får henne att stanna kvar är den höga lönen.

Document har träffat en en lärare som ett tag arbetade i samma område om Gunvor och beskriver för Document om det kaos som råder bland invandrargängen. Precis som Gunvor så önskar personen att vara anonymiserad.

– Vi måste vara ärliga här och säga som det är. Det är unga invandrare som helt saknar spärrar och respekt för svenskar. De ser vita som något onödigt och smutsigt – vita är människor som mer eller mindre ses som slavar. Antingen rent ekonomiskt eller sexuellt.

Läraren berättar vidare om det skräckvälde som ingen vågar sätta ner foten för. Om hur gängen äger skolorna och gatorna i Järvaområdet.

– Alla som bor här, polisen och socialen vet vilka dom här gängen är och vad de håller på med. Det händer dock aldrig någonting. Alla är för veka, ingen säger ifrån så gängen äter sakta upp det normala här ute. Gängen vet att de kan plocka upp telefonen och ringa media om en polis tittar snett på dom eller är för aggressiv. Då kommer genast journalister och antirasisterna. Att detta är mördare, drogförsäljare och grovt kriminella nämns sällan när journalisterna skriver om Järvaområdet.

Läraren berättar vidare för document att det handlar om ett antal individer som sätter agendan. Det är verkligen inte alla invandrare som är problemet i Järva berättar läraren. Men samtidigt är det så. Men det är inte dom som är problemet. Läraren menar att det är naiva politiker och symbolpolitik som skapat kaoset. Det är allt från låg språkförmåga till diagnoser som ADHD som ligger i bakgrunden.

– Många elever här har knappt en hemspråk de talar, vilket gör att det är extremt mycket svårare att då lära sig svenska. Det är på så sätt en variant att svenska och arabiska uppstått här. Många tycker det är charmigt med alla de uttryck som finns i orten och det egna språket som finns här. Men det är snarare ett bevis på en totalt misslyckad migrations och skolpolitik där ingen vill ta ansvar. Det kastas resurser över skolorna i utsatta områden och inget blir bättre.

Det som behövs är struktur, regler, ordning och reda. Vill vi lösa de förortsproblematiken så är det utbildning som är nyckeln. Men det kan inte vara så kravlös som den är i dag inom skolan. Vi lärare kan inte göra vårt jobb, vi kan inte lära ut för livet om det inte finns regler i skolan. Finns det inga regler så tar en annan makt över och det är precis det vi ser i svenska förortsskolor – gängen tar över med vapen och droger.

Det är inte bara heller den misslyckade politiken som spelar roll menar läraren. En viktig sak som inte heller vågas prata är den om religion och då islam. Många är troende, praktiserande muslimer men många är det inte. Men det är en identitet, berättar läraren. De faller in i den muslimska identiteten eftersom menar att svenskarna inte släpper in dom i Sverige.

– Vilket är konstigt i mina ögon. Vi ger dessa ungdomar en chans de inte hade fått i ett annat land. De får mer eller mindre gratis skola och påstår att de behandlas dåligt av svenskarna. Det är inget annat än rena lögner och ett sätt för att skapa polarisering. Det finns ett värde för gängen och de religiösa extremisterna med denna polarisering.

Läraren berättar för Document om den oro hen har för framtiden och en växande oro över gängutvecklingen.

– Det är inte bara i storstäderna gängen etablerar sig, utan nu finns de nästan överallt. De maler sakta ner vårt samhälle och jag blir mer och mer övertygad för varje dag att Sverige inte kommer att klara detta.

Gängen i kombination med religion och ständigt söka offerstatus har skapat en ohållbar situation, menar lärare. Det hela förstärkts av politiker och medier med en agenda om att destabilisera Sverige. De går hand i hand för att förstöra Sverige menar läraren.