Nyheter

The College of Psychologists i Kanada kräver att Jordan B. Peterson deltar i en obligatorisk omskolning. Detta efter att han har kritiserat Kanadas premiärminister Justin Trudeau på sociala medier.

”Jag ska delta i en kurs med sådan träning, med rapporter som dokumenterar mina ’framsteg’ eller att ställas inför en personlig tribunal och få min rätt att arbeta som klinisk psykolog upphävd”, skrev Peterson i ett Twitterinlägg på tisdagen.

Flera privatperson som inte är patienter hos Peterson menar att hans åsikter är stötande och problematiska – att hans åsikter skadar människor, därför har de anmält honom. Peterson tar det hela med ro och skriver på twitter:

”Att kritisera klimatförändringsmodeller. Att kritisera operationer på könsdysforiska omyndiga barn. Att varna kanadensare att det var fel för socialarbetare och poliser att hota att omhänderta barnen hos de som protesterade i lastbilskonvojen.”

Psykologen säger vidare att ”SJW-typerna  har gjort klagomål om yrkesmässigt tjänstefel till ett politiskt vapen”.

Bruce Pardy, som är vd för gruppen Rights Probe håller med Peterson om att fler och tillsynsmyndigheter i Kanada blivit ideologiska.

”Professionella tillsynsmyndigheter har blivit ideologiska. De försöker i allt högre grad övervaka politiska åsikter och uttryck. I själva verket innebär det att vara progressiv att vara neutral och rimlig, medan det att inte vara progressiv är att betrakta som yrkesmässigt tjänstefel”, skriver Pardy på Twitter.

I ett personligt brev till Justin Trudeau har Peterson utfärdat att han inte avser att delta i nämndens omskolning, då psykologen anser att politisk kritik bör tillåtas i en demokrati.