Doc-TV

NRKs morgensending var en illustrasjon på hvordan samfunnseliten har falt ned i godhetens fallgrube og ikke klarer å komme seg ut, men fortsetter å grave. Svaret på problemet med unger som faller utenfor, er enda mer godhet.

At det finnes tilfeller hvor godhet ikke hjelper, er en forbudt tanke. Don’t go there! står det på skiltet og tankene deres bøyer av. I stedet heter det: Sårbare, og jo mere de finner på, jo mer synd er det på dem.

I dette tilfelle gjaldt det brannstiftelse på barneinstitusjoøer: 5-6 månedlig fikk vi høre. Da må det gå alvorlig galt en dag.

Vi fikk et intervju med barneombud Inga Bejer-Engh som har forandret seg totalt siden hun var en dyktig aktor i saken mot ABB. Nå er det ”barn” og ”sårbarhet” for alle pengene og det er myndighetene som har skylden for ikke å gjøre nok.

Bejer-Engh ønsker seg et ideellt samfunn hvor alle ressurser er innrettet på å rette opp skakkjørte barn. Tilfellet ”Markus” ble nevnt. Han var blitt flyttet titalls ganger på et år og dette var selvsagt forferdelig. Men ingen fant på å spørre hvorfor han var flyttet.

Visse ting må det ikke snakkes om. Selv når det handler om asosiale barn må man unngå å beskrive hva det går ut på og fører til.

Et slikt samfunn er ikke utrustet til å håndtere utagerende unge fra ulik kulturbakgrunn. Det er noe fundamentalt galt med innstillingen. Vi ser det samme hos politiet som skal håndtere skyting på åpen gate. De klarer ikke forholde seg til at dette er mennesker for hvem andres menneskeliv ikke betyr no.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Kjøp gode bøker fra Document forlag:

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!