Kommentarer

 

Kognition är en ackumulerande process. Det sker inte progressivt, det vill säga genom att klättra upp, steg för steg, stort eller smått. Det sker genom att ny information kastar ljus bakåt, det är retroaktivt. Du ser och förstår vad du tidigare har samlat på dig i ett nytt ljus.

Glenn Greenwald var journalisten som Edward Snowden kontaktade för att uppmärksamma världen på Snowden-filerna. Han har nu en kanal på rumble som han kallar System update. Greenwald är expert på intelligens och vad de kan.

6. juni hade han ett speciellt program med Edward Snowden och Laura Pointras. Det var på dagen tio år sedan de träffades i Hong Kong som Snowden berättade om National Security Aagency:s spionprogram.

Jag gick i skogen med hundarna. Laura Pointras har väckt min nyfikenhet länge. Jag tar alltid fram min telefon för att titta på folks ansikten. Hur folk ser ut är viktigt. Det säger mycket. Pointras var speciell. Det var ögonen. Samma ögon som Cathrine Engelbrecht i Truethevote.org. De nämner filmen hon gjorde, Citizenfour. Poitras började filma redan när de träffades på hotellrummet i Hong Kong.

Den är öppen på YouTube. Den filmen berättar vad som har hänt under tiden. Systemet har blivit mycket starkare.

Om du undrar varför saker och ting går som de gör och verkar gå smidigt, så ligger en del av svaret här: Alla som arbetar inom samhällets institutioner vet att systemet finns och är nästan allsmäktigt. De anpassar sig, de vet att motstånd är meningslöst.

Poitras hade blivit kontaktad av källor på insidan som kunde berätta att allt som förvaltningen säger utåt, att de inte övervakar, att de inte har befogenheter och saknar policy, bara är ”gaslighting”, förvirring.

Grunden för massövervakning lades efter 9/11. En vecka efter attackerna antogs programmen och mandaten. De förnyades med jämna mellanrum. Kongressen informerades. Sättet att göra det är att ta ledarna som gisslan. En Nancy Pelosi ser till att eventuella ”utbrott” inte lyckas. Politik reduceras till en game of thrones.

Laura Poitras hade gjort en film om Guantanamo och Abu Ghraib. Hon var på systemets radar. Det var därför Snowden valde henne. Hon hade visat motståndskraft och uthållighet. Varje gång hon passerade en gräns genomsöktes hon. Inspelningarna tog hon med sig till Berlin.

Det var inte länge sedan allt började: 2012 filmade hon byggandet av världens största lagringsutrymme för elektronisk data: NSA:s lager i Utah, inne i bergen. Förr var det kärnsilos som var viktigast. Nu finns det kommunikationssystem.

Alla som tittar på klippet från stämningsansökan som vissa medborgare i Kalifornien lämnade in 2006 för att AT&T-användare hade sin kommunikation övervakad/lagrad/filtrerad kan dra några slutsatser: Advokaten från justitiedepartementet säger att fallet bör avskrivas, det har ingen standing/ställning. Det är det argumentet försvararna använder när de inte vill att ett ärende ska behandlas i sak. Advokaten säger att ”problemet” kan lösas bättre i den verkställande sektorn eller den lagstiftande församlingen. Det är där det hör hemma. En äldre domare bryter in: – Tycker du att domstolarna är överflödiga? Nej, det tycker inte advokaten, det finns ett fåtal fall där domstolsförhandlingar är lämpliga.

Ärendet som telekomanvändare hade väckt 2006 pågår fortfarande. Den federala regeringen förhalar oändligt.

Argumentet att anmälaren inte hade ”standing” var samma som användes för att avfärda alla klagomål om valet 2020. Flera hundra. En av de mest effektiva var Texas justitieminister Ken Paxton. Han fick med sig 17 delstater och förde klagomålet till Högsta domstolen, som avvisade fallet. Paxton står nu inför rätta i Texas. Demokrater och republikaner röstade för att stänga av honom. Men väljarna tror inte på anklagelserna. De har omvalt honom två gånger.

Demokratin är fortfarande ett problem. Vad gör du med motsträviga medborgare?

Man eliminerar de som går före, de som lyser upp fältet så att medborgarna ser ruttet. En av dem är Tucker Carlson. Han bevisade under flera år att han var en sanningssägare. Systemet kunde inte tolerera det. Det var inte ett specifikt fall som fick Tucker att falla. Det var att han visade gång på gång att han letade efter sanningen och när han hittade den delade han den med miljoner. Systemet kunde inte ha det. Det blev för farligt.

Tucker var en lös kanon. Oförutsägbart och opålitligt för ett system som har ”förvandlat” media till passiva och aktiva medlöpare.

En enorm förändring har skett i USA. Tidningen som tryckte Pentagon Papers är idag ett språkrör för och aktiv operatör på uppdrag av Deep State. New York Times böjer sig så lågt att de publicerar Tuckers egna meddelanden efter den 6 januari. De fick dem från Fox News, naturligtvis, som som gick med på att ersätta Dominion över 700 miljoner dollar och sedan sparkade Tucker.

Tucker Carlsons text till en producent

Tucker Carlson’s Text to a Producer

Tucker Carlson January 7, 2021 — 04:18:04 PM UTC

A couple of weeks ago, I was watching video of people fighting on the street in Washington. A group of Trump guys surrounded an Antifa kid and started pounding the living shit out of him. It was three against one, at least. Jumping a guy like that is dishonorable obviously. It’s not how white men fight. Yet suddenly I found myself rooting for the mob against the man, hoping they’d hit him harder, kill him. I really wanted them to hurt the kid. I could taste it. Then somewhere deep in my brain, an alarm went off: this isn’t good for me. I’m becoming something I don’t want to be. The Antifa creep is a human being. Much as I despise what he says and does, much as I’m sure I’d hate him personally if I knew him, I shouldn’t gloat over his suffering. I should be bothered by it. I should remember that somewhere somebody probably loves this kid, and would be crushed if he was killed. If I don’t care about those things, if I reduce people to their politics, how am I better than he is?

För alla normala personer är detta ett tecken på att Tucker är en person som är öppen och ärlig och har ett samvete. Men för New York Times var hans ärlighet något de kunde använda mot honom.

Jacob Applebaum talar med medlemmar i Occupy Wallstreet-rörelsen och frågar hur många som har fått sina ögon skannade. Applebaum är en välkänd vänsterhacker och aktivist.

Wikipedia har gått från att vara kreativ och informativ till att bli stel och politiskt korrekt. Artikeln om Jacob Applebaum berättar om en man som hade alla odds emot sig som barn, men som hade resurser i vuxen ålder. -Internet räddade mig.

Men det mesta i artikeln handlar om att han anklagats för sexuella övergrepp och därför kastats ut från Tor-projektet. Längst ner står det:

On 11 August 2016, the German weekly Die Zeit published a lengthy investigation into the rape charges, including interviews with three people present at the scene of the alleged rape. None of these witnesses corroborated the claims made by the anonymous victim. The article also reports that a second falsely identified victim had demanded that her story be removed from the anonymous website.[27]

A change in attitude in the information security community towards calling out known abusers and believing reports of sexual misconduct was partially credited to Appelbaum’s precedent.[5]

Är det en slump att Julian Assange också anklagades för att ha våldtagit två svenska tjejer?

Alla mänskliga svagheter kommer att användas mot dig. De flesta har några. Eller så lagar de något.

Applebaum berättar för folket i Occupy Wallstreet vad som händer när de länkar sitt tunnelbanekort till sitt kreditkort. Det är enkelt och smart, men det gör att monitorerna kan följa allt du gör. De samlar in metadata om dig och den stannar där för alltid.

Aktivisterna ser trotsiga ut. En motståndare som vill veta allt om dig och behåller det för alltid. Det är vad KGB hade som motto: Bevaras för alltid.

Nu kan de.

Vid påsktid gick utbyggnaden av polisregisterlagen igenom i norska Stortinget. Telekomleverantörer måste nu installera filter som fångar upp all datatrafik in och ut ur Norge.

Lagen presenteras av en justitieminister i smarta rosa och blå kostymer som vet att hon ser bra ut. Hon har inga betänkligheter. Inte heller representanterna i partierna.

Det är som om Edward Snowden och Julian Assange aldrig levt.

Men det har de. De är människor av kött och blod.

Assange ruttnar i Belmarsh-fängelset för att britterna inte vågar utmana amerikanerna.

Snowden var tvungen att fly till Ryssland, det enda land han kunde fly till. Amerikanerna tvingade ett plan med Bolivias Eva Morales att landa. Snowden ville ursprungligen åka till Ecuador.

Frihet har blivit en sällsynt vara. I väst. Detta är den stora omvandlingen som har ägt rum och, paradoxalt nog, efter den största terrorattacken i historien.

Men utplåningen av friheten hade pågått länge. 9/11 fick utvecklingen att accelerera. Någon hade förberett sig.

Med frihet menar vi rätten att vara anonym, rätten att röra sig utan att bli övervakad. Rätten att prata med någon utan att bli kontrollerad. Grundläggande saker.

Detta är vad de har tagit ifrån oss.

Du kanske svarar att du gör alla dessa saker: Pratar, skriver, reser. Utan att någon lägger sig i.

Men då väljer man att bortse från att någon hela tiden vet och följer vad man gör. När man minst anar det kan man mötas av något man sagt eller gjort, någon man träffat.

En bekant sökte jobb på Oslo flygplats Gardermoen, OSL och hade något från ungdomen. Småsaker som raderas efter ett tag. Men de kom upp. Han lärde sig att saker aldrig raderas. De är bara placerade ”djupare”, men kan hämtas upp av personer med fullmakt.

De som sitter i denna maktposition och har tillgång till ”allt” är våra nya makthavare. De föredrar att du inte vet och inte förstår.

Det är därför de vill eliminera människor som Snowden, Assange, Tucker.

De vet att de flesta inte orkar veta.