Nyheter

Justitiedepartementet utfärdade på lördagen ett brev som begärde att Devon Archer skulle fängslas. Detta sker innan han ska vittna om sina affärer med Hunter Biden och Biden-familjen inför kontrollkommittén i Representanthuset på måndag. Ingen tror att det är en slump. Vita huset börjar bli desperat.

Miranda Devine, som har avslöjat detta i New York Post, frågar om det finns någon gräns för hur lågt justitiedepartementet kommer att sjunka.

Denna vecka har tre dramatiska händelser inträffat: Först undvek kryptobedragaren Sam Bankman-Fried åtal. Han var Bidens näst största donator år 2020. Sedan kollapsade Hunter Bidens sweetheart-deal i Wilimington eftersom domaren ansåg att det luktade bränt av avtalet mellan justitiedepartementet och försvarsteamet. Sedan kom nya åtal mot Trump.

På onsdagen drog federala åklagare tillbaka åtalen för brott mot kampanjfinansiering mot kryptomiljardären Sam Bankman-Fried, som för övrigt var Bidens näst största donator.

På torsdagen lades nya åtal mot Bidens huvudmotståndare, Donald Trump, fram av särskilda utredaren Jack Smith angående den tidigare presidentens hantering av hemliga filer.

Bidens folk verkar tro att de kan tillåta sig vad som helst. De står över lagen. En av försvararna ringde in till rättssalen och utgav sig för att vara någon annan. Hon bad att vittnesmålen från skattemyndighetens visselblåsare inte skulle bifogas dokumenten i målet. Domare Noreika upptäckte påverkningsförsöket och reagerade starkt.

Bidens folk verkar tro att de kan tillåta sig vad som helst. De står över lagen. En av försvararna ringde in till rättssalen och utgav sig för att vara någon annan. Hon bad att vittnesmålen från skattemyndighetens visselblåsare inte skulle bifogas dokumenten i målet. Domare Noreika upptäckte påverkningsförsöket och reagerade starkt.

Interventionen för att förhindra Devon Archer från att vittna är skårad över samma måttstock. Allt är tillåtet.

Archer satt i styrelsen för det ukrainska gasbolaget Burisma tillsammans med Hunter. Båda fick 83 000 dollar i månaden för arbetet.

Det sägs att Archer kommer att avslöja att Hunter brukade ringa sin far, vicepresidenten, när han hade möten med klienter. Att få vicepresidenten på linjen hade den önskade effekten. Det sägs ha hänt ett tjugotal gånger.

Archer är schemalagd att vittna klockan 10 på måndagen om att han bevittnade Hunter ringa sin far på högtalartelefon under möten med hans utländska affärspartners, inklusive chefer för det korrupta ukrainska energibolaget Burisma, som betalade Hunter 83 000 dollar i månaden under hans fars vicepresidentskap och halverade betalningarna veckor efter att Joe lämnade ämbetet.

Om Archer upprepar detta, även om det sker bakom stängda dörrar, kommer det att ha en förödande effekt på Joe Biden, som hela tiden har sagt att han inte har haft något att göra med Hunters affärer.

Archer förväntas sitta i fängelse från onsdag. Han har dömts till ett års fängelse för bedrägeri mot en indianstam. Han överklagade, men fick avslag. Domare Abrahams har dock uttryckt stark tvivel om Archers skuld. Archer säger att han förlorade flera miljoner på bedrägeriet. Han kan därför ha ett personligt motiv för att vittna på måndag.

Om han framstår som övertygande kan kommittéordförande James Comer skriva ett rekommendationsbrev till domare Abrahams om att Archer kan avtjäna sitt straff hemma med fotboja.

Archer har mottagit dödshot och var tvungen att gå under jorden för några dagar sedan.

Det kostar att utmana Biden Crime Syndicate.

https://nypost.com/2023/07/30/doj-cant-sink-any-lower-after-attempted-arrest-of-hunter-bidens-ex-partner-devon-archer/