Nyheter

Donald Trump anmälde sig inatt svensk tid till sheriffen i Foulton County, Georgia, som inte har dolt sin glädje över att behandla Trump som en vanlig brottsling. Trump har undvikit att få sitt foto taget i de tre andra ärendena som pågår mot honom. Men den här gången fick Demokraterna sin önskan uppfylld. De njuter av förödmjukelsen. Frågan är om väljarna ser det på samma sätt.

Hittills har Trumps popularitet ökat för varje åtalspunkt. Väljarna reagerar på att den sittande administrationen straffar den sittande presidentens starkaste utmanare.

Dessutom kommer det ständigt nya avslöjanden om Bidens korruption. Men inget händer med det.

Frågan är om väljarna finner sig i att USA förvandlas till en bananrepublik. USA har nu förvandlats till ett land i linje med Venezuela eller Ecuador. Om det hade hänt i vilket annat land som helst skulle de västerländska medierna reagera.

Demokraterna anser att olika lagar gäller för Trump än för dem. Oavsett vad Demokraterna gör får det inga konsekvenser: Oavsett om det handlar om att använda FBI för att sprida falska anklagelser, anklagelser som senare granskas av generalinspektören Michael Horowitz eller särskilda utredaren John Durham. De domar dessa har fällt har varit krossande, men inget händer.

Trump fick 66 miljoner väljare år 2016, nästan 75 miljoner år 2020. Det är också de som förföljs. Demokraterna vill statuera ett exempel: Trump behandlas som en upprorsmakare. Men frågan är vem som är den verkliga upprorsmakaren.